Sport

Simona Halep, de la fată „timidă” la vedetă

Fostul antrenor al sportivei române, Wim Fissette, a dezvăluit motivele pentru care colaborarea dintre el și Simona Halep nu a mai putut continua.

Antrenorul belgian Wim Fissette s-a declarat întristat de încetarea colaborării cu Simona Halep, fiind de părere că decizia jucătoarei de a renunţa la serviciile lui a fost influenţată de persoanele din jurul ei, a anunţat, luni, sport.be, potrivit Mediafax. „Am avut un sezon bun, totul a fost la înălţime. Dar ea nu s-a simţit comfortabil în această situaţie. Mai ales ţinând cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucureşti. Iar când am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri şi altele. Am avut un an extraordinar împreună şi pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleaşi condiţii, dar am simţit că ei îşi doreau o echipă română completă. În final situaţia a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influenţată de anturaj. Deşi am avut o bună relaţie cu echipa şi cu familia ei”, a spus Fissette.

Tenhnicianul spune că Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată „timidă” o vedetă mondială. „Pe de o parte ea nu şi-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an şi ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor. Nu este uşor să stăpâneşti aceste situaţii şi să iei mereu deciziile cele mai bune”, a spus el.


După încetarea colaborării cu Halep, antrenorul spune că nu duce lipsă de oferte de la jucătoare cu potenţial. „Am oferte destule, am avut şi când lucram cu Simona. Îmi voi aloca ceva timp pentru a lua decizia corectă. Sunt motivat pentru următorul meu proiect. Printre ofertele primite sunt câteva nume mari şi interesante. Fete care nu sunt chiar în top, dar care au potenţial. Aşa că totul va fi în regulă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter