Sport

Pintea este revoltat pe jucătorii U-BT: „Ia mingea, dă un coș și am terminat discuția!”

Echipa U-Banca Transilvania este pregătită de întâlnirea, în cadrul FIBA EuroChallenge, cu echipa din Turci, Trabzonspor, dar deocamdată comunicarea dintre antrenor și jucători lasă de dorit. Acest lucru s-a văzut și în ultimul meci disputat în fața echipei CSU Sibiu.

La conferința de presă de înaintea meciului de mâine, cu Trabzonspor (Turcia), din cadrul etapei a doua a FIBA EuroChallenge, antrenorul principal al echipei U-Banca Transilvania, Dorin Pintea a declarat că se așteaptă la un meci foarte greu în fața unei echipe mai experimentate și cu jucători foarte buni, și că șansele de a câștiga sunt foarte mici în fața echipei din  Turcia. „Ne așteaptă un meci foarte greu, mai ales că noi nu parcurgem o perioadă foarte bună în campionat. Încercăm meci de meci să jucăm cât mai bine, să ne impunem, să schimbăm ceva din atitudinea noastră. Fiecare jucător își dorește să practice un joc cât mai bun mâine și să dăm o replică pe măsura echipei Trabzonspor. Toată lumea știe, campionatul turcesc este foarte puternic și echipa Trabzonspor are jucători experimentați, foarte buni. Sunt șase jucători străini și șase jucători autohtoni, deci ne așteaptă un meci foarte greu. Au trei pivoți foarte buni, pe Lawal - foarte mobil, au pe poziția patru un jucător foarte bun shooter, mobil, recuperator și bătăios sub panou, iar afară au un conducator de joc mobil, extreme foarte bune pe pătrundere și pe aruncări de trei puncte. Practică un baschet frumos, modern și în viteză. Este o echipă accesibilă, totul depinde de noi și de dorința jucătorilor. Dacă fiecare jucător și-ar dori 20% din cât îmi doresc eu să câștigăm orice meci, fiecare meci l-am câștiga lejer. Nu este imposibil, trebuie să luptăm până la final și dacă vom depune un efort suficient și fiecare jucător își va aduce aportul atât cât poate el, aproape de maximul puterilor sale, sigur vom avea un meci bun și vom câștiga”, a declarat Dorin Pintea.

Antrenorul vrea sala plină

El speră că primul meci în noua Sală Polivalentă din Cluj să fie însoțit de victorie și de un public numeros. „Este primul meci în această sală, ne dorim să o inaugurăm cu o victorie și un meci foarte bun, îmi doresc enorm să avem un public cald și care să ne încurajeze din primul și până în ultimul minut, să ne ducă spre victorie cum o fac ei de obicei, îi aștept în număr cât mai mare în această sală”, a spus antrenorul U-BT.


„Nu sunt absurd și nu voi face scandal”

Dorin Pintea afirmă că poziția lui pe banca tehnică a clubului nu este una care să rămână fixă, fiind pregătit în orice moment să plece din poziția de antrenor dacă conducerea clubului îi cere. „După fiecare înfrângere, pe mine mă doare cel mai tare, mă gândesc ce am făcut bine și ce am făcut rău, ce aș putea face, dacă aș mai putea face ceva. După fiecare înfrângere am acel sentiment de a renunța, de a lăsa totul baltă, dar în privința schimbării antrenorului - nu este decizia mea, am spus-o și anul trecut, nu mă cramponez de acest scaun, nu sunt pe veci aici. Decizia aparține conducerii clubului, oricând mi se poate spune - nu sunt absurd și nu voi face scandal - când mi se spune «de astăzi am considerat că nu mai ești antrenor, am găsit pe altcineva, nu corespunzi», eu m-am ridicat, am plecat, dau mâna cu toată lumea și nu e nicio problemă. La fel și cu jucătorii, dacă ei consideră că altcineva îi poate conduce mai bine și să aibă rezultatele pe care le așteaptă toată lumea și din cauza mea s-au adunat toate aceste înfrângeri... Era mai bine să îmi fi spus de la început - «nu vrem cu tine» și plecăm. În niciun caz nu voi accepta să mai fiu antrenor secund la această echipă. Este mandria mea și nu voi sta secund, nu am absolut nicio problemă cu niciun antrenor, indiferent cine e el. Mi se pare că așa ar fi corect, să mă dau la o parte”, a precizat antrenorul.

Pintea propune sancțiuni

Despre înfrângerea stupidă de sâmbătă când în ultimul sfert al meciului au pierdut după ce în celelalte trei sferturi de meci au condus până la o diferență de 17 puncte, antrenorul U-BT spune că întreaga vină este a jucătorilor care nu dovedesc aceeași dorință de a câștiga cum au avut în sezonul competițional anterior. „Nu putem judeca fiecare jucător individual, dacă ar juca fiecare la nivelul pe care l-au dovedit anul trecut, dacă ar fi marcat un singur jucator un coș de trei puncte cu Sibiul, nu am fi fost în situația asta. Am avut 17 puncte cu Sibiu, la fel cu Piteștiul... Poți să joci foarte bine trei sferturi de meci și în ultimul sfert să uiți tot? E imposibil! Avem zece jucători cu experiență, în zece minute să nu dai un coș? E ambiția ta. Poate fi cel mai tâmpit antrenor pe bancă - ia mingea și du-te și dă un coș și am terminat discuția! Nu pot să îmi explic ce se întâmplă cu jucătorii. Li se pune o pată, au momente de panică, fiecare își dorește foarte mult să realizeze ceva și atunci greșește. Nu pot judeca un jucător că a greșit în ultimele minute, asta face parte din joc. Până acum am hotărât, așa e firea mea, să avem o atitudine civilizată, însă am zis că dacă e să sufere cineva, atunci trebuie să sufere la fel și jucătorii ca și mine. Am propus de ieri sancțiuni, le-am comunicat și jucătorilor, urmează ca board-ul clubului să decidă dacă le aplică sau nu”, a declarat Pintea.


Millage nu va juca

În meciul de mâine, jucat pe teren propriu, în fața echipei Trabzonspor (Turcia), din cadrul etapei a doua a FIBA EuroChallenge, antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Dorin Pintea nu îl va putea folosi pe americanul Curtis Millage, care în meciul cu Piteștiul a suferit o accidentare. „Sperăm să se recupereze și să îl pot folosi mâine”, a spus Pintea la conferința de presă.

Meciul va avea loc în Sala Polivalentă, mâine, 11 noiembrie, începând cu ora 18:00, și va fi transmis în direct pe DigiSport.


Clasament FIBA EuroChallenge, Grupa F
1. Trabzonspor Medical Park 2
2. Magnofit Gussing Knights 2
3. U-Banca Transilvania 1
4. Atomeromu Se Paks 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter