Sport

Cutremur în sportul internațional. Un oficial CONCACAF a oferit informații FBI-ului

Chuck Blazer, fostul secretar general al CONCACAF şi membru al Comitetului Executiv FIFA a acceptat să devină informator pentru serviciul federal de informații din America.

Ofiţerii federali americani anchetează fapte de corupţie ale membrilor FIFA, o adevărată bombă fiind pe cale să explodeze asupra forului condus de Sepp Blatter, potrivit cotidianului New York Daily News, citat de ProSport

Un cutremur de proporţii e pe cale să zguduie FIFA, forul despre care presa mondială a scris în ultimii patru ani că se face vinovat de fapte de corupţie, în ceea ce priveşte acordarea dreptului de a organiza Cupele Mondiale din 2018 şi 2022 Rusiei, respectiv Qatarului. Acuzaţiile au fost investigate, însă, deocamdată, nimic nu a ieşit la suprafaţă. Se pare, însă, că FBI-ul a intrat în joc şi încearcă să construiască un dosar prin care să demaşte activităţile ilegale din spatele forului care conduce fotbalul mondial cu mână de fier. O spune cotidianul New York Daily News, care dezvăluie informaţii incredibile din spatele unui dosar care durează de mai bine de doi ani. Potrivit sursei citate, ofiţerii federali americani au reuşit să îl transforme pe Chuck Blazer, fost membru în Comitetul Executiv FIFA şi fost secretar general al CONCACAF (forul care conduce fotbalul din America Centrală şi de Nord) în informator.


Pentru a scăpa de o pedeapsă cu închisoarea, fostul oficial al CONCACAF, ajuns acum la 69 de ani, a acceptat să devină informator al FBI într-un dosar care ancheta corupţia din FIFA. Practic, în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, de acum doi ani, Blazer a discutat cu Alexei Sorokin, şeful candidaturii ruse pentru CM 2018, Anton Baranov, Comitetului de Organizare al CM 2018 din Rusia, sau Vitali Logvin, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă. Discuţiile au fost înregistrate cu un microfon minuscul, ataşat la brelocul lui Blazer, pe care fostul şef al CONCACAF îl plasa, strategic, pe masă înainte de startul fiecărei întâlniri.

Fostul secretar CONCACAF a oferit FBI și o listă de 44 de nume aflate în conducerea FIFA, suspecte de corupţie, printre care şi preşedintele Sepp Blatter, care va candida pentru un nou mandat în 2015. Mai mult, fostul oficial al Federaţiei din America Centrală şi de Nord a oferit informaţii despre toate numele mari aflate în scandaluri de corupţie în acest moment, surse din FBI susţinând că aceste informaţii au fost „extrem de preţioase”. Deocamdată, din cauza faptului că investigaţia FBI este încă în curs, New York Daily Post nu a putut oferi mai multe informaţii. Însă e interesant de văzut dacă Blazer va ajuta, în sfârşit, fotbalul mondial. După aproape 25 de ani în care a muls cât a putut vaca numită CONCACAF, fostul membru în Comitetul Executiv FIFA are şansa să şteargă, cumva, relele făcute. Măcar 10% din ele...

abonare newsletter