Sport

Miriuță: „Nu uitați, suntem în România!” FOTO-VIDEO

Vasile Miriuță și jucătorii echipei CFR Cluj au ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește așteptarea salariilor restante și le dă ultimatum privind rămânerea lor la club după meciurile din turul Ligii 1, dacă nu vor fi plătite salariile la timp.

După meciul pierdut acasă de CFR Cluj, cu scorul de 1-2, în fața echipei FC Brașov, antrenorul nu i-a certat pe jucători ci i-a felicitat pentru joc dar și-a revărsat nervii pe conducerea clubului care încă nu au rezolvat problemele financiare existente de mai mult de jumătate de an.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță „a luat foc” după primele întrebări ale jurnaliștilor în cadrul conferinței de presă de după meciul cu FC Brașov, acuzând presa că știe ce probleme există în cadrul clubului dar că nu vrea să le expună public. „Nu este vorba de energie, este vorba de problemele care sunt la echipă pe care dumneavoastră nu vreți să le dați sau le cunoașteți și nu vreți să le dați niciodată. Băieții ăștia nu sunt plătiți de luni de zile, nu mai pot să joace, ei vin la antrenamente și mă întreabă „Când se iau banii?”. Așa nu se poate face performanță. Este greu să faci performanță cu bani... Băieții ăștia și-au dat sufletul și astăzi cu toate că în prima repriză mai puteau marca un gol, dar nu este vorba de asta ci este vorba că băieții aștia sunt neplătiți de luni de zile. Ăsta este adevărul, ce să ne tot ascundem...? Ăsta este adevărul la ora actuală, nu suntem plătiți pentru munca pe care o facem. Dacă nu ești plătit nu ai cum să dai zi de zi randament. Eu, Miriuță, nu pot să antrenez echipa de o lună jumate cum vreau eu să-i antrenez pentru că nu mai pot să le cer ce le ceream acuma două, trei luni. Nu mai pot nici să îi cert pentru că de ce să-i cert. Ce motive aș avea să-i cert pe jucătorii ăștia formidabili care au făcut 26 de puncte? Sunt neplătiți, nu mai rezistă nici ei, sunt la capătul răbdării jucătorii ăștia pe care îi antreneze și pentru care am tot respectul față de ei”, a declarat Vasile Miriuță.


El a comparat situația datoriilor pe care le are clubul din Gruia față de fundașul Ionuț Rada cu sarcina unei femei. „Gândiți-vă că Rada Ionuț nu este plătit de șase luni jumate, imediat este ca o femeie care trebuie să nască la nouă luni, mai are două luni și naște”, a spus antrenorul.

Întrebat dacă își va da demisia din cauza problemelor financiare care există la CFR Cluj, Vasile Miriuță a declarat că va mai sta patru meciuri după care fiecare va face ce va crede. „Eu nu îmi dau demisia, de ce să-mi dau demisia. Mai sunt patru jocuri în care voi face tot ce depinde de mine ca să facem puncte cu echipa asta. Eu, Vasile Miriuță, până pe 6 decembrie îmi voi face treaba, în rest nu știu ce vor face jucătorii”, a subliniat antrenorul echipei din Gruia.


Antrenorul CFR-ului este supărat și pe legile din România. „Asta este problema în România, nu suntem respectați, nici jucătorii, nici antrenorii. Dacă nu ai rezultate te dă afară, dacă stai trei, patru luni nu îți iei banii. Ăsta este adevărul în România! Jucătorii nu sunt apărați, antrenorii nu sunt apărați, nu avem nici o lege aici, nu ai nici un sindicat, suntem vai de mama noastră. Dacă vor să mă dea afară care este problema? Am făcut la clubul ăsta cu jucătorii ăștia 26 de puncte fără să fie plătiți, nu pot să-i cert”, a spus Miriuță.

În ceea ce privește plecarea doctorului de la echipa din Gruia la o echipă din afara țării, Miriuță a confirmat zvonurile și chiar i-a urat succes la noua echipă. „Da, este adevărat, domnul Dragoș, doctorul am înțeles că pleacă în Arabia Saudită cu Pițurcă. Păi doctorul pleca de prost de la echipă? Îi felicit și îi doresc baftă multă, să dea Dumnezeu să stea cât mai mulți ani pe acolo. Fiecare trebuie să se gândească la viitorul lui”, a spus Miriuță.


Antrenorul echipei de pe locul doi a acuzat cluburile din coada clasamentului că vor să scape de retrogradare și cer ca în Liga 1 să rămână 18 echipe. „Aici este orice posibil în România. Nu uitați, suntem în România! Am văzut că vor să rămână 18 echipe acuma, înainte, când a început campionatul nu a spus nimeni nimic, acum cei care sunt la retrogradare se trezesc că vor 18 echipe. În România orice este posibil”, afirmat antrenorul CFR-ului.

Următorul meci pentru CFR Cluj va avea loc sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 18, în deplasare pe terenul echipei FC Botoșani, dar acest meci s-ar putea să nu se mai joace din cauza problemelor financiare, după cum a declarat după meciul de ieri Vasile Miriuță. „Din câte ştiu jucătorii nu vor să joace la Botoşani. Aşa mi-au spus. Există şansa să nu se facă deplasarea la Botoşani”, a declarat Miriuță pentru Look TV.


CFR Cluj a fost învinsă de FC Brașov, cu scorul de 2-1 (1-1), ieri seară, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii 1 de fotbal.

Cele două formații s-au întâlnit în prima ligă de 27 de ori, CFR învingând de 12 ori, FC Brașov de șapte ori, iar opt meciuri s-au încheiat nedecis.


Pentru CFR a fost al doilea eșec acasă în acest sezon și al treilea în acest campionat. FC Brașov venea după două eșecuri acasă, 2-3 cu CS Universitatea Craiova (în campionat) și 1-3 cu U Cluj (în Cupa României).

Au marcat: Ghiorghi Ceanturia (6 - penalty), respectiv Marian Constantinescu (44 - penalty, 83).

CFR Cluj : Felgueiras - Lopes, Larie, I. Rada, Camora - Monroy, Christian (Muniru '74)- Chanturia (Păun '69), Ivanovski, Fl. Costea (Jakolis '46) - Guima. Antrenor: Vasile Miriuţă
FC Braşov: Marinescu - Vagner (Străuţ '76), Machado, Leko, Serginho - Moraru - Constantinescu (C. Munteanu '90+3), Madeira, Aganovici, Enceanu - L. Ganea (Ciocâlteu '90+1). Antrenor: Adrian Szabo
Cartonaşe galbene: Monroy '31, Chanturia '42, Ivanovski '44 / Serginho '8, Vagner '65, Constantinescu '86, Machado '86, Madeira '89
Arbitri: Adrian Comănescu - Octavian Şovre, Daniel Mitruţi - Cătălin Buşi
Observatori: Cornel Sorescu, Cristian Vasc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter