Sport

România a obținut abia locul șapte la Cupa Elveţiei la gimnastică artistică

Echipa României, formată din gimnaştii Larisa Iordache şi Marius Berbecar, s-a clasat pe locul șapte, la Cupa Elveţiei, găzduită de Zurich.

10 echipe mixte au luat startul, duminică, la Cupa Elveţiei care s-a desfăşurat cu preliminarii, semifinale şi finală, în ultimul act punctajul pornind de la zero.

Potrivit Mediafax, în preliminarii, Larisa Iordache a evoluat la bârnă şi paralele, iar Marius Berbecar la sărituri şi paralele, echipa obţinând un total de 57,200 puncte (locul 5).


În semifinale, în care s-au calificat primele opt echipe, Iordache a evoluat la sol (nota 13,800) şi Berbecar la inele (13,750), totalul cumulat cu cel din preliminarii fiind de 84,750 puncte (locul 7).

În finală s-au calificat doar primele patru clasate în semifinale, adică Ucraina, Elveţia 1, Rusia şi Germania, care continuă lupta pentru câştigarea Cupei Elveţiei, România ratând astfel ultimul act.


La Cupa Elveţiei au participat 10 echipe mixte, gazdele aliniind două.

În această săptămână, tot în Elveţia, Larisa Iordache s-a clasat pe locul doi la Turneul Memorial „Arthur Gander”, în timp ce Marius Berbecar a fost pe locul 4.

abonare newsletter