Sport

CFR a învins-o pe Rapid și se poate întâlni cu „U” Cluj în sferturile Cupei

CFR Cluj a reușit victoria, în deplasare, în fața echipei Rapid București după ce mai bine de 60 de minute au fost conduși, scor final 2-1.

Rapid a deschis scorul în minutul 10, prin Daniel Pancu, după ce portarul Felgueiras respinsese mingea trimisă de fostul internațional la penalty-ul acordat în urma unui duel între Ionuț Rada și Boukaka.

Primul care a avut o cazie de gol din partea CFR-ului a fost Tade care în minutul 31 a scăpat singur cu portarul Bornescu, dar rapidistul a apărat. Bornescu s-a evidențiat și în minutul 60, la șuturile lui Jakolis și Ceanturia.


Rapid a avut șansa de a încheia conturile (78), dar Mădălin Martin a trimis pe lângă poarta goală, după ce l-a driblat pe Felgueiras.

Un minut mai târziu ocazia s-a răzbunat și CFR a egalat, prin Ferebory Dore, care a reluat în plasă centrarea lui Tiago Lopes (79), iar peste câteva minute georgianul Ghiorghi Ceanturia a marcat golul victoriei echipei clujene (86), după o minge bâlbâită de apărarea giuleșteană.


Finalul meciului a fost unul tensionat, oaspeții terminând meciul în zece oameni, după ce Dore a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță a declarat după meci că a fost mereu conștient de faptul că fizicul îi va ajuta și faptul că jucătorii Rapidului au cedat mai repede i-au ajutat să câștige acest meci. „A fost o seară frumoasă și un joc foarte bun făcut de două echipe bune ale campionatului. Poate un plus pentru Rapid, au fost în prima repriză mai bun ca noi, am avut o repriză mai slabă, dar a doua repriză a fost a noastră, am reușit să întoarcem rezultatul și cred că este o victorie meritată. Știam că dacă stăm bine fizic butem să ne ducem toți până în minut 60. Noi am avut puterea să mergem mai departe, i-am dominat, am venit cu centrări și i-am făcut să greșească. A fost un arbitraj foarte bun după părerea mea. Ne pregătim, mâine plecăm acasă la Cluj, luni avem meci în campionat cu Brașov și trebuie să pregătim meciul cât mai bine”, a declarat Vasile Miriuță pentru sport.ro.


Au marcat: Daniel Pancu (minutul 10), respectiv Ferebory Dore (minutul 79) și Ghiorghi Ceanturia (minutul 86).

În sferturile de finală CFR Cluj ar putea să o întâlnească pe rivala din Cluj, Universitatea, sau pe rivala din campionat, Steaua București.


Echipele care merg mai departe în Cupa României - Timișoreana sunt: CS Mioveni, Petrolul Ploiești, CFR Cluj, Steaua București, Pandurii Tg. Jiu, ASA Târgu Mureș, CS „U” Craiova și „U” Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter