Sport

Victorie pe „stomacul gol” în Gruia cu „câinii roșii”

CFR Cluj a reușit o victorie foarte valoroasă în etapa a 11-a în fața rivalei Dinamo București, învingând pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Jucătorii echipei din Gruia au revenit la victorii deși situația financiară a clubului nu este una foarte bună, aceștia nefiind plătiți de câteva luni.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță a declarat la conferința de presă de după meciul cu Dinamo București, câștigat cu scorul de 2-1, că este mulțumit de rezultatul obținut și că acest scor vine drept urmarea a presiunii exercitate constant asupra apărării dinamoviștilor. „Bucuria este mare, victoria a fost muncită, o victorie meritată. A fost o primă repriză foarte bună, făcută și de noi și de către Dinamo. Au fost două echipe ofensive în prima repriză. S-au creat multe ocazii, au fost multe ocazii de gol în prima repriză. Am intrat 1-1 la pauză. A doua repriză, părerea mea este că ne-am dorit mai mult decât Dinamo victoria, am atacat mai mult, am pus presiune pe ei. Este adevărat că au avut acea șansă prin Rotariu dar presiunea făcută de noi s-a văzut, au greșit în apărare, a venit acea centrare a lui Lareș și acel gol a lui Dima. Știam că acolo trebuie să forțăm mai ales cu doi atacanți, Dima și Dore”, a declarat Miriuță.


El a vorbit încă o dată despre situția financiară a clubului și despre cât este de greu să motivezi jucătorii să câștige meciurile chiar dacă nu sunt plătiți de câteva luni. „Este foarte greu să motivezi jucătorii care nu sunt plătiți, unii de mai multe luni din câte am înțeles de la ei, dar jucătorii pe care îi antrenez dau dovadă de profesionalism, jucători de mare caracter, chiar sunt mândru că-i antrenez. Îi iubesc pe acești băieți minunați care și la greu au demonstrat că formează un grup unit, o echipă extraordinară. Bravo lor! Sunt mândru că sunt antrenorul lor!”, a afirmat antrenorul echipei din Gruia.

Vasile Miriuță a mărturisit că înainte de meci câțiva jucători au veni la el și i-au dedicat meciul ceea ce l-a impresionat pe antrenor. „Acesta este adevărul. Dacă vii la muncă trebuie să muncești. Eu nu am spus niciodată că conducerea este de vină și nu am să o spun niciodată. Sunt probleme. Trebuie să se facă eforturi pentru că altfel este foarte greu să-i motivezi zi de zi. Știți cum e? Vă spun un secret. Au venit mai mulți la mine astăzi și mi-au spus: „Mister, jucăm pentru noi și jucăm pentru tine.” Deci când jucătorii pe care îi antrenezi îți spun că „jucăm pentru tine” mai mare bucurie în viața asta nu-ți trebuie. Deci în primul rând joacă pentru ei și apoi joacă și pentru tine”, a spus antrenorul.


După victoria din această etapă jucătorii echipei CFR Cluj, alături de antrenor, vor ieși să se distreze pentru a sărbătorii victoria, declară Miriuță. „Acum este mai bine că am câștigat și luni seara voi ieși cu ei la un restaurant, vom bea, vom mânca, vom aduce un DJ și ne vom distra. Așa e bine, să ne distrăm. Când e muncă, e muncă dar când e distracție, e distracție”, a declarat Vasile Miriuță.

În acest moment CFR Cluj se situează pe locul 2, cu 25 de puncte, la diferență de golaveraj și de un meci față de rivala Steaua București.


Echipele de start
CFR: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Monroy, Christian - Chanturia, Fl. Costea, Ivanovski - Guima. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Dinamo: Tr. Marc - Fai, Bărboianu, Durimel, Grecu - Boubacar, Elton - Matei, Bilinsky, V. Lazăr - Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.
Arbitru: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe). Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa), V. Avram (Bucureşti)

Ultimele Stiri
abonare newsletter