Sport

Pițurcă este oficial cu un „picior” în Arabia Saudită

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi oficial că Victor Pițurcă nu mai este selecționerul echipei de fotbal a României, asta după ce acesta a avut o nouă întâlnire cu reprezentații clubului „Al Ittihad” din Arabia Saudită

Mesajul postat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal anunță că Victor Pițurcă nu mai este selecționerul României.
„Federația Română de Fotbal și Victor Pițurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecționer al echipei naționale a României, precum și contractele celorlalți membri ai staff-ului primei reprezentative.
Detalii privind situația echipei naționale vor fi oferite de președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie 2014, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului”, transmit reprezentanții Federației Române de Fotbal.

Despărțirea lui Victor Pițurcă de FRF a luat prin surprindere multă lume din fotbal. Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat pentru Digi Sport, că nu se aștepta la asta. „Mă surprinde plecarea lui Pițurcă. Eu nu am crezut că pleacă. Foarte bine, bravo lui. Când pleci de la națională, pleci pe bani mai mulți. Mă doare în cozorocul de la pălărie că a plecat, nu-mi pare nici bine, nici rău. Nu e nimeni de neînlocuit pe pământul ăsta. Dar prea repede forțăm lucrurile să punem antrenor la echipa națională. Trebuie pus un nume românesc, care are performanțe, care a făcut ceva la echipa națională”, a declarat Dragomir la postul de televiziune.


În afară de Victor Pițurcă de la echipa națională a României va pleca și întregul staff al fostului selecționer din care făceau parte: Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Gabriel Boldici, Dan Apolzan, Martin Tudor (toţi antrenori secunzi), Marius Dima (preparator fizic), Pompiliu Popescu (medic), Roger Popovici, Ghiţă Păcuraru, Victor Hexan, Ovidiu Blendea, Bogdan Ionescu (toţi masori), Cornel Mateiaşi (magaziner).

Răzvan Burleanu are două liste de antrenori pentru înlocuirea lui Victor Pițurcă la naționala României. El declară că una este formată din antrenori autohtoni, care ar veni pe salarii nu foarte mari, dar și una care cuprinde tehnicieni străini, mai scumpi. Actualul antrenor al lui Getafe, Cosmin Contra, Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu sunt variantele pe care ar miza conducerea FRF pentru înlocuirea lui. Potrivit site-ului fanatik.ro, cele mai mari șanse pentru funcția de selecționer le are fostul antrenor al echipei „Al Ittihad”, în perioada 2004-2006, și fost selecționer al României, în perioada 2002-2004, Anghle Iordănescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter