Sport

Meciul Finlanda - România se joacă astăzi de la ora 21:45 după nouă ani

Naționala de fotbal a României întâlnește astăzi la Helsinki selecționata Finlandei, de la ora 21:45, în al treilea său meci din preliminariile EURO 2016.

Tricolorii vin după un egal cu Ungaria, sâmbătă, la București (1-1), și după o victorie cu Grecia, în debutul campaniei (1-0, la Pireu). Și nordicii au tot o victorie (3-1 cu Feroe, în deplasare) și un egal (1-1 cu Grecia, acasă).

Înaintea meciului din această seară cu Finlanda „tricolorii” antrenați de Victor Pițurcă au primit încurajări de la militarii români din Afganistan. Mesajul video a fost publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. „Noi, Şoimii Carpaţilor, transmitem următorul mesaj tricolorilor. Când lupţi, poţi fi învins, dar ca să învingi trebuie să lupţi. Capul sus, băieţii! Nu trebuie să câştigăm toate bătăliile, important este să câştigăm războiul. Luptă, România!”, le-a transmis militarii din Afganistan.


Naționala României domină Finlanda în meciurile directe, cu șase victorii și două egaluri în cele opt confruntări de până acum, toate oficiale. Mai mult, cea mai categorică victorie din palmaresul oficial al României s-a înregistrat contra Finlandei, 9-0, pe 14 octombrie 1973, în preliminariile Cupei Mondiale 1974.


România nu s-a mai confruntat cu Finlanda de 9 ani și 5 zile. Ultimul meci direct a avut loc în aceeași lună a anului, octombrie, în același oraș și chiar pe același stadion Olimpic. Atunci, tricolorii noștri au câștigat cu 1-0, dintr-un penalty transformat în minutul 41 de Adrian Mutu. La acel joc au fost prezenți 10.000 de spectatori.

Din lotul nostru de atunci, acum mai sunt prezenți doar antrenorul și căpitanul. Victor Pițurcă era selecționerul din 2005, iar Răzvan Raț (foto) îmbrăca pentru a 27-a oară tricoul tricolor. Jocul de atunci conta pentru calificările la Campionatul Mondial din 2006.


Arbitrul italian Paolo Tagliavento va conduce meciul dintre România și Finlanda. Arbitri asistenți au fost delegați Lorenzo Manganelli și Mauro Tonolini, arbitru de rezervă va fi Giulio Dobosz, în timp ce arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Marco Guida, Gianpaolo Calvarese, toți din Italia.

Echipele probabile
Finlanda: Maenpaa - Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme - Hetemaj, Sparv, Ring - Riski, R. Eremenko, Pukki.


România: Tătărușanu - Luchin, Gardoș, Grigore, Raț - Chiricheș, Hoban - Torje, Sânmărtean, Tănase - B. Stancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter