Sport

Dia Euro va fi organizat anul viitor în Cluj-Napoca

Campionatul European de Fotbal a Persoanelor cu Diabet, Dia Euro 2015, se va desfășura anul viitor în luna iulie, la Cluj-Napoca.

Președintele Federațiilor Asociațiilor Diabeticilor din România, Maria Mesaroș a declarat ieri în cadrul unei conferințe organizate la sediul Fundației Speranța Diabeticilor din Turda că pe fondul orgănizării evenimentelor din cadrul Cluj Capitala Europeană a Tineretului să fie organizat și Campionatul European de Fotbal pentru persoanele cu diabet. „Avem în vedere depunerea de proiecte în cadrul Consiliului Județean și a Primăriei Cluj, dar asta nu o putem face decât undeva la sfârșitul lunii ianuarie 2015, dacă va fi finanțare. Sperăm totuși să aibă acceptul și finanțarea, pentru că Clujul este și Capitala Tineretului European anul viitor, iar acesta poate fi un program foarte bun. O să încercăm și la Ministerul Tineretului și Sportului, deci în funcție de cum se deschid liniile de creditare. Noi am trimis deja scrisorile de intenție, inclusiv către firme farmaceutice, pentru că până acum am avut doar firme farmaceutice care ne-au susținut și Federația Română de Diabet, care ne-a asigurat transportul și cazarea suporterilor”, a declarat Maria Mesaroș.

Totodată ea a subliniat că odată cu organizarea Dia Euro 2015 se are în vedere și organizarea cvorumului persoanelor cu diabet, programat inițial pentru luna martie. „Având în vedere că am avut în program cvorumul persoanelor cu diabet în luna martie 2015, am considerat că este mult mai bine să organizăm două evenimente într-unul. S-au anunțat cam 20 de țări care ar dori să participe la Campionatul European, este foarte important să se întâlnească persoanele cu diabet din aceste țări, cu persoane cu diabet de la noi din țară, să discutăm problematica diabetului la nivel de țară. Să vedem dacă după aceea putem apela la Consiliul European, pentru recomandări mai clare și mai precise cu privire la diabet, având în vedere cazurile care se prevăd a fi în cel mai scurt timp la nivel european și că, mai ales, diabetul poate fi împiedicat să apară, dacă lumea și-ar lua masurile necesare în acel prediabet”, a afirmat președintele FADR.


Echipa națională de fotbal a persoanelor cu diabet a câștigat la începutul lunii septembrie cea de a III-a ediție a Campionatului European de Fotbal a Persoanelor cu Diabet, Dia Euro 2014 din Ungaria.

abonare newsletter