Sport

BGS reziliază contractul pentru pază cu FRF pentru că Burlean le-a cerut scuze „huliganilor”

Firma de pază care trebuia să asigure ordinea la partida România - Ungaria, BGS, a anunţat rezilierea contractului cu Federaţia Română de Fotbal după incidentele de sâmbătă.

Foto: sportnews.ro

Purtătorul de cuvânt al firmei de pază BGS, Antoniu Ungureanu, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că motivul pentru care s-a decis rezilierea contractului cu Federaţia Română de Fotbal sunt declaraţiile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care şi-a cerut scuze în faţa huliganilor. „Cei de la Federaţia Română de Fotbal au ajuns să ceară scuze celor câteva sute de huligani. Nu ştim însă care este poziţia FRF-ului faţă de ceilalţi participanţi la acest eveniment sportiv. Am ajuns în postura în care trebuie să ne cerem scuze, nu ni se pare ok poziţia lor. Tocmai de aceea am decis să reziliem contractul cu FRF. Până acum nu am mai avut niciun fel de probleme cu FRF. Niciodată. Până acum s-a înţeles situaţia. Toată lumea ştie că din cauza câtorva sute de huligani se tulbură ordinea publică şi se pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi. Deci poziţia noastră asta e - atâta timp cât federaţia a ajuns să ceară scuze huliganilor, care, nu o dată, ci în repetate rânduri, au tulburat liniştea publică, nu avem cum să continuăm acest contract", a declarat Ungureanu.


Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, afirma duminică că regretă incidentele dintre forţele de ordine şi suporteri de la meciul România - Ungaria, acuzând firma de pază de la Arena Naţională de abuzuri la adresa fanilor. „Am declarat, imediat după meciul cu Ungaria, că măsurile de securitate şi-au atins scopul. M-am referit exclusiv la măsurile prin care s-a evitat un contact fizic violent între fanii maghiari şi cei români. În această dimineaţă am descoperit faţa nevăzută a partidei, una dureroasă şi care nu necesită multe comentarii, ci măsuri ferme. Mulţumesc presei pentru informaţiile şi imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din România. Regret incidentele produse între forţele de ordine şi suporteri, îmi cer scuze faţă de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor şi excesului de zel. Federaţia Română de Fotbal condamnă atitudinile violente şi nejustificate la adresa suporterilor. Îi asigur pe toţi cei care au avut de suferit că vinovaţii vor plăti”, a afirmat Burleanu.

Mai multe incidente au avut loc, sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România - Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază lovind mai multe persoane, printre care femei şi copii.


Șandor Banyai, cel mai afectat suporter din galeria Universității Cluj, a mărturisit pentru site-ul numaiu.ro că întreaga vină aparține organizatorilor care au oferit bilete suporterilor echipei rivale la doar câteva rânduri de ceilalți suporteri. „Totul a pornit de la organizare, cum s-au dat bilete galeriilor din țară alături de suporterii unguri? Cădeau pe noi în permanență torțe, petarde și era de așteptat că se va întâmpla ceva rău. După ce s-au aprins spiritele am început să ne aprindem și noi, la propriu, veneau torțe peste noi aruncate de unguri. Apoi au intervenit forțele de ordine și ne-au spart și ele. Eu înțeleg că pe stadioane mai intră și suporteri interziși sau puși pe scandal, dar să ajungi să bați în acest hal, fără niciun discernământ, oameni care nu fac altceva decât să privească un meci e un abuz care nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu se mai poate ce ne fac ăștia, urlu de durere dar mai tare mă doare nedreptatea la care suntem supuși noi, suporterii. Trebuie să ne asculte și pe noi cineva când spunem că suntem victimele bătăușilor de profesie angajați să mențină ordinea, trebuie să facem ceva pentru că altfel murim toți și nimănui nu îi pasă!”, zice Șandor Banyai.

Potrivit Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.


Ultimele Stiri
abonare newsletter