Sport

Pițurcă speră la o victorie dar îi este frică de antrenorul Ungariei

Faptul că selecționerul Attila Pinter a fost schimbat cu Pal Dardai îi creează emoții selecționerului naționalei României, Victor Pițurcă.

Naționala de fotbal a României trebuie să demonstreze pe teren că e mai bună decât Ungaria, a declarat selecționerul Victor Pițurcă, astăzi, într-o conferință de presă susținută la Mogoșoaia, înaintea meciului din preliminariile EURO 2016. „Echipa României este mai puternică decât în campania trecută, în timp ce Ungaria a scăzut, nu știu dacă din punct valoric, dar o spun rezultatele. Noi am învins Grecia (1-0, la Pireu, n. red.), iar Ungaria a pierdut acasă cu Irlanda de Nord (1-2). Trebuie să demonstrăm pe teren. Meciul de sâmbătă o o șansă pentru Ungaria de a rămâne în cărțile calificării. Trebuie să jucăm în aceeași manieră în care am făcut-o în preliminariile trecute, la aceeași intensitate”, a declarat Pițurcă, rememorând victoria cu 3-0 de la București.

Pițurcă a subliniat importanța partidei de sâmbătă și a mărturisit că se gândește doar la acest meci, iar apoi va avea timp să se concentreze asupra partidei cu Finlanda. „Am trecut cu bine de primul meci, cu cea mai valoroasă echipă din grupă, iar acum ne așteaptă alte două meciuri extrem de importante, cu adversare periculoase, care se bat pentru calificare. Se știe rivalitatea istorică dintre România și Ungaria, dar pe mine mă interesează mai puțin acest lucru. Jucătorii trebuie să fie fair-play, spectatorii la fel, iar la final să ne bucurăm de cele trei puncte”, a declarat selecționerul României.


Antrenorul echipei României s-a arătat un pic îngrijorat de faptul că Ungaria și-a schimbat selecționerul, iar Pal Dardai nu a mai antrenat până acum la acest nivel, astfel că nu îi cunoaște filosofia. „Și-au schimbat antrenorul și asta nu e deloc benefic pentru noi. Nu avem spioni la unguri, știm bine echipa, dar există un suspans, pentru că Dardai nu a antrenat până acum, dar asta e situația. Nici el nu poate schimba mare lucru în echipa sa, însă există un disconfort pentru noi”, a precizat Pițurcă.

Pițurcă a subliniat că avem nevoie de victorie în meciul cu Ungaria și a caracterizat ca ''infernală'' toamna aceasta pentru echipa națională. „Nu puteam vorbi despre favoriți la calificare după victoria din Grecia, mai sunt destule jocuri. Este o toamnă infernală și avem nevoie de o victorie cu Ungaria. Dacă vom reuși și un rezultat pozitiv în Finlanda vom avea șanse extraordinar de mari de calificare. Să nu uităm că mai este și jocul cu Irlanda de Nord, din noiembrie, și avem nevoie de continuitate. Orice insucces ar deteriora atmosfera și situația în grupă. Dacă vom termina toamna cu cel puțin 10 puncte, șansele noastre de calificare sunt mari. Ne-ar conveni să terminăm grupa pe primul loc, dar nu contează de pe ce poziție ne calificăm”, a spus Victor Pițurcă.


Tehnicianul a mai spus că în proporție de 90 la sută s-a axat asupra studierii echipei Ungariei și doar zece procente asupra Finlandei. „Vom încerca să pregătim cât mai bine jocul cu Ungaria și să câștigăm, iar apoi ne vom ocupa și de Finlanda. Întâi să trecem de Ungaria. Finlanda este una dintre echipele bune din grupă, dar și finlandezii vor avea un joc greu sâmbătă, cu Grecia”, a adăugat Pițurcă.

Totodată selecționerul naționalei de fotbal, Victor Pițurcă a anunțat lotul de jucători cu care va înfrunta Ungaria și Finlanda în preliminariile Campionatului European. Între ei regăsim zece jucători din Campionatul Național Liga 1, opt de la Steaua și doi de la Astra Giurgiu.


Cei 24 de ”tricolori” convocați pentru cele două jocuri sunt:
Portari: Costel Pantilimon (Sunderland/Anglia), Ciprian Tătărușanu (Fiorentina/Italia), Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu)
Fundași: Vlad Chiricheș (Tottenham/Anglia), Dorin Goian (Asteras/Grecia), Florin Gardoș (Southampton/Anglia), Dragoș Grigore (Toulouse/Franța), Cosmin Moți (Ludogorets/Bulgaria), Răzvan Raț (PAOK/Grecia), Srgian Luchin (Steaua București), Iasmin Latovlevici (Steaua București)
Mijlocași: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva/Israel), Mihai Pintilii (Al Hilal/Arabia Saudită), Gabriel Torje (Konyaspor/Turcia), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart/Germania), Andrei Prepeliță (Steaua București), Cristian Tănase (Steaua București), Alexandru Chipciu (Steaua București), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sânmărtean (Steaua București)
Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi/Turcia), Ciprian Marica (Konyaspor/Turcia), Claudiu Keșeru (Steaua București), Raul Rusescu (Steaua București)
 
România va juca sâmbătă cu Ungaria, de la ora 19,00, pe Arena Națională, iar apoi va întâlni Finlanda, la Helsinki, în data de 14 octombrie (21,45), în preliminariile EURO 2016. Cele două meciuri vor fi transmise în direct pe TVR1

Ultimele Stiri
abonare newsletter