Sport

Prima etapă din Liga Națională creează emoții baschetbaliștilor antrenați de Dorin Pintea

U Banca Transilvania va disputa primul meci din Liga Națională de baschet masculin. Baschetbaliștii clujeni vor întâlni pe teren propriu vizita echipei CSU Ploiești.

La conferința de presă dinaintea meciului de luni, de la ora 19, dintre U Banca Transilvania Cluj și CSU Ploiești, Dorin Pintea a declarat că va fi un meci foarte greu mai ales din cauză că la meciul cu BC Timișoara s-au accidentat trei jucători iar acum este nevoit să introducă jucători care nu jucat prea mult până acum. „O să vedem pe ce jucători ne vom putea baza, dar avem suficienți jucători care pot face față puternicei echipe a Ploieștiului, care este un conglomerat de jucători străini și români de foarte mare valoare. Va fi un meci foarte, foarte greu. Îl vom folosi și pe Zoran în acest meci, din moment ce Sean nu va putea evolua”, a declarat antrenorul echipei clujene.

Despre jucătorii accidentați în meciul de miercuri în fața echipei BC Timișoara, antrenorul principal al echipei a declarat că speră ca pe doi din cei trei jucători să-i poată recupera până luni și că speră într-o victorie pe teren propriu. „Sean are ruptură musculară, va sta cel puțin o lună. Medvedj are o entorsă sau o întindere musculară, încă mai facem analize, iar Branko Cuic a avut o contuzie puternică la mușchi și încă nu s-a putut antrena. Sperăm ca pe Medvedj și Cuic să îi putem recupera până luni. Am vorbit și astăzi cu baieții, luni va fi debutul în Liga Națională, un nou început pentru noi, un nou meci acasă pe care îl vom aborda la victorie, cu siguranță vom da tot ce putem”, a afirmat Dorin Pintea.


În ceea ce privește ultimul meci jucat de baschetbaliștii antrenați de el, Dorin Pintea a declarat în cadrul conferinței că greșelile făcute l-au costat mult prin accidentarea jucătorilor. „Baschetul este un sport foarte interesant, care te pedepsește la cea mai mică greșeală. Eu zic că această calificare în Cupa României am pierdut-o încă din primul meci, în care nu ne-am fructificat avantajul terenului propriu. Am început atunci slab și am terminat bine, am câștigat meciul, iar la Timișoara am pornit noi bine și am încheiat mai slab și au câștigat. Am avut oscilații în ambele jocuri. Îmi pare rău că nu ne-am calificat, însă cel mai rău îmi pare că am plătit foarte scump prin accidentarea a trei jucatori, Sean Barnette, Miljan Medvedj și Branko Cuic”, a declarat antrenorul U-BT Cluj.


Jucătorul echipei de baschet U-Banca Transilvania a declarat că îi pare rău pentru ratarea calificării și că contestarea câtorva coșuri primit a fost motivul pentru care jucătorii au căzut moral. „Din păcate nu am reușit să ne calificăm, parerea mea este că am pierdut calificarea în primele două sferturi de la Cluj. Nu am fost atunci suficient de agresivi, nu ne-a intrat nimic și după aceea am încercat să revenim și am câștigat la doua puncte. La Timișoara am jucat destul de bine, zic eu, până spre final, având în vedere că am avut doi accidentați, dar am primit câteva coșuri de trei puncte, dintre care două chiar contestate și acolo am căzut. Trebuie să mergem înainte, pentru că meciurile nu ne așteaptă”, a spus Jucan.

Tudor Jucan a îndemnat publicul să vină la meci pentru că un public numeros poate da un plus de peste 50% a potențialului jucătorilor. „Acum vine meciul foarte important cu Ploiești, cred că Cuic își va reveni sută la sută până la ora partidei, probabil că și Medvedj, așa că sper că vom reuși să câștigăm. Sper din tot sufletul să începem să jucăm mult mai agresiv. Sper ca luni sala să fie plină, știu cum este publicul de aici și cred că sala ne poate ridica cel putin cu 50%. Toată lumea știe că Ploieștiul joacă foarte agresiv, au o rotație foarte lungă, cum aveam și noi înainte de aceste accidentări. Sper să câștigăm, chiar dacă va fi foarte greu, sunt o echipă de EuroCup. O victorie ar fi extraordinară pentru moral, de aici am putea construi ceva frumos”, a declarat jucătorul U-BT Cluj.


Ultimele Stiri
abonare newsletter