Sport

Simona Halep s-a retras din turneul de la Beijing. Ea așteaptă să concureze la Turneul Campioanelor de la Singapore

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a retras şi din proba de simplu de la China Open, după ce a renunţat la dublu, din cauza accidentării suferite la coapsa stângă, informează WTA pe contul de Twitter.

Halep a jucat, în această dimineață, un meci de simplu de peste două ore şi jumătate, pe care l-a câştigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în faţa jucătoarei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina ei oficială de pe un site de socializare, Simona Halep a spus că că este împăcată de faptul că a făcut tot ce a putut la Beijing, dar din păcate a trebuit să se retragă după mai multe discuții cu fizioterapeuții ei. „Astăzi am terminat turneele de pe teren chinezesc. Nu au fost meciuri ușoare, însă sunt împăcată cu mine că am făcut tot ce am putut și am luptat pentru fiecare minge și pentru fiecare meci! Astăzi însă a trebuit să iau o decizie cu mintea, nu cu inima. De aceea, după multe discuții cu fizioterapeuții, am decis să mă retrag, pentru că am dureri la picior și nu pot risca să îmi agravez starea și mai mult. Aștept cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore!”, a scris Simona Halep pe pagina ei de facebook.


Jucătoarea română a acuzat dureri la spate şi la coapsă şi a dus cu greu întâlnirea la bun sfârşit. Problemele ei medicale au apărut la partida anterioară, cu sportiva chineză Lin Zhu, din turul 2 al turneului de la Beijing.

În sferturi, Halep ar fi trebuit să joace, vineri, cu Ana Ivanovici, din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, care accede în semifinale în urma retragerii româncei.


Tot joi, Simona Halep a renunţat să evolueze, alături de Raluca Olaru, în meciul de dublu pe care perechea română ar fi urmat să-l dispute cu echipa spaniolă Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 7, în turul doi al turneului de la Beijing.

Partida a fost programată iniţial miercuri, dar amânată o zi din cauza ploii.


Simona Halep poate coborî de pe locul 2 până pe locul 4 în clasamentul WTA, în funcţie de rezultatele pe care le vor obţine Maria Şarapova, acum pe locul 4 WTA şi Petra Kvitova, locul 3 WTA. Cele două sportive sunt calificate în sferturi la Beijing.

Ultimele Stiri
abonare newsletter