Sport

Ogăraru acuză arbitrajul pentru eșecul din Gruia: „Nu la fiecare atingere trebuie să dai fault”

Universitatea Cluj a pierdut în deplasare pe stadionul CFR-ului derby-ul Clujului în fața a peste 5000 de suporteri cu scorul de 1-0 după reușita lui Lopez din ultimul minut de joc.

Thiago Lopes a înscris în minutul 90+4, cu un şut din 7 metri, după ce Universitatea Cluj a rămas în inferioritate numerică în minutul 34, când atacantul Justin Mengolo a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Antrenorul echipei oaspete, George Ogăraru a afirmat după meci că este nedrept să pierzi în ultimul minut al meciului și a arătat că este supărat pentru eșecul din Gruia. „Este trist când pierzi așa, mai ales într-un derby ca acesta pentru că băieții au luptat până în ultimele minute și au dat și ultimul gram de energie și poate că nu e drept, dar asta este, mergem mai departe”, a afirmat Ogăraru.


Tehnicianul a acuzat arbitrajul pentru modul în care a acordat catonașele și spune că nu la fiecare atingere între jucători trebuie acordat fault. „Mă refer la toate cartonașele galbene, la toate faulturile, la toate atingerile. Eu știu, pentru că am jucat fotbal, că ai voie să ai contact cu adversarul tău direct, că nu e voie și că nu la fiecare atingere trebuie să dai fault sau cartonaș galben, și dacă ai tendințele astea atunci trebuie să fii echidistant”, a spus George Ogăraru.

Totuși antrenorul Universității Cluj declară că este mulțumit de unitatea echipei și are încredere că vor veni și clipele victoriei. „Din punctul meu de vedere a prestației de astăzi, felul în care ei au luptat și unitatea echipei nu are decât efecte pozitive și eu am foarte mare încredere în grupul acesta că putem să obținem și victoria”, a declarat tehnicianul clubului.


Ogăraru s-a oprit după meci, înainte de a intra la vestiare, și a aplaudat galeria care au cântat peste 90 de minute. El spune că deși era foarte supărat pentru meci, nu este supărat pe suporteri și a simțit că trebuia să-și arate respectul față de galerie. „Eu nu sunt supărat pe suporteri, eu i-am apreciat pentru felul în care și-au încurajat echipa, atâta tot. Eram foarte nervos și vroiam să merg direct la vestiar dar m-am oprit pentru că am simțit de ai aplauda pentru ceea ce au arătat în această seară și pentru că felul în care au fost alături de jucători, însă păcat că a trebuit să jucăm așa, păcat că acest derby a fost tratat așa ușor de către unii și poate că trebuia să i se arate mai mult respect, iar această brigadă de arbitrii nu au arătat respectul cuvenit Universității Cluj”, a declarat antrenorul Universității Cluj.

După acest meci Universitatea Cluj coboară până pe locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu doar 8 puncte acumulate. ”Studenții” vor întâlni în următorul meci, pe teren propriu, echipa Pandurii Târgu Jiu care în acest moment se află pe locul 11 al clasamentului.


CFR Cluj: Felgueiras - Susici, Larie, Rada, Camora - Muniru (Christian '46), Monroy - Jakolis (Thiako Lopes '66), Guima (Dore '46), Ivanovski - Tade. Antrenor: Vasile Miriuţă
Universitatea Cluj: Veselovski - Ciupe, Skvorc, Ninu, Muşat - Bucşă, Lungu (Stojanovici '90+3) - Paulinho (R. Costin '42), Cristocea (Achim '70), Viveiros - Mengolo. Antrenor: George Ogăraru
Cartonaşe galbene: Camora '63 / Mengolo '20, '34, Viveiros '62, Ciupe '65, R. Costin '75, Bucşă '79
Cartonaş roşu: Mengolo '34
Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din George Cătălin Găman (central), Sebastian Gheorghe, Ovidiu Artene (asistenţi) şi Lucian Rusandu (rezervă).
Observatori au fost Aron Huzu şi Ioan Valer Sulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter