Sport

Victorie pentru echipa gazdă în derby-ul Clujului. Lopez reușește să dea gol pentru CFR cu 20 de secunde înainte de finalul meciului

Astăzi, etapa a noua din Liga 1 de fotbal se încheie cu derby-ul dintre cele două echipe clujene, CFR Cluj și „U” Cluj, acesta fiind cel mai vechi derby local din istoria fotbalului românesc.

Meciul din Gruia reprezintă și duelul dintre cele mai vechi echipe active din Liga 1, CFR născută în 1907 și „U” Cluj în 1919.

Derby-ul Clujului, ultimul meci din etapa a 9-a a Ligii 1, s-a terminat cu victoria echipei gazde, CFR Cluj, după ce în ultimul minut de prelungiri a reușit să înscrie fundașul Tiago Lopez la o fază încurcată la poarta Universității.


23:00 - Suporterii Universității au început să arunce cu scaune din tribună după înfângerea echipei favorite.

Minutul 90+5 - Arbitrul principal fluieră finalul meciului. CFR rămâne pe teren propriu cu 3 puncte și cu șase victorii în ultimele meciuri. Universitatea pleacă de pe stadionul din Gruia cu a treia înfrângere consecutivă.


Minutul 90+4 - Tiago Lopez reușește să dea gol pentru echipa gazdă în ultimul minut dintr-o pasă deviată de Skvorc.

Minutul 90 - Monroy șutează periculos dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Veselovsky.


Minutul 89 - 4 minute de prelungire arată arbitrul de rezervă pentru repriza secundă.

Minutul 86 - Portarul Universității, Veselovsky reușește o paradă frumoasă la o minge trimisă cu capul de atacantul Ferebory Dore.


Minutul 84 - Viveiros șutează puternic pe poartă dar portarul CFR-ului, Felguieras reușește să apere.

Minutul 78 - Căpitanul Universității, Dan Bucșă vede cartonașul galben la o intrare la Ivanovsk la limita careului mare.


Minutul 75 - Raul Costin vede și el catonașul galben pentru un fault destul de dur la Monroy.

Minutul 74 - Noul intrat, Achim trage periculos de la 16 metri la poarta lui Felgueiras.

Minutul 70 - A intrat în teren mijlocașul Achim în locul lui Cristocea.

Minutul 66 - Tiago Lopes intră în locul lui Jakolis pentru echipa gazdă.

Minutul 64 - Ciupe vede și el cartonașul galben pentru un fault la Ivanovski.

Minutul 62 - Paulino Camora vede și el primul cartonaș galben acordat de către arbitrul Găman CFR-ului.

Minutul 61 - Nuno Viveiros primește și el cartonaș galben

Minutul 46 - Vasile Miriuță a efectuat două schimbări în teren, Dore și Christian au intrat la pauză în locul lui Guima și Muniru.

Minutul 45+1 - Arbitrul central fluieră finalul primei reprize. Scorul de pe tabelă rămâne în continuare 0-0, dar ”U” Cluj joacă cu un om în minus după eliminarea atacantului Justin Mengolo.

Minutul 42 - Ogăraru face prima schimbare din acest meci, Costin a intrat în locul lui Pablo.

Minutul 40 - Guima șutează periculos dar mingea trece puțin peste poarta apărată de Felgueiras.

Minutul 35 - Mengolo primește al doilea cartonaș galben pentru o simulare de fault în fața porții CFR și iese de pe stadion fiind huiduit de suporteri.

Minutul 34 - Justin Mengolo are prima ocazie importantă a Universității Cluj dar portarul Felgueiras respinge pentru CFR.

Minutul 26 - Lovitură liberă pentru ”U” Cluj, dar portarul echipei CFR Cluj, Felguieras respinge din fața fundașului Skovrc.

Minutul 19 - Atacantul Universității Cluj, Justin Mengolo a văzut primul cartonaș galben al acestui meci pentru o intrare periculoasă la Mario Camora.

Minutul 10 - Câteva petrade fumigene au fost aruncate din tribuna în care se află suporterii Universității Cluj. Pompierii s-au mobilizat și au îndepărtat repede fumigenele de pe teren.

Minutul 8 - Aproximativ 5000 de suporteri ai echipei oaspete sunt prezenți la acest derby. Ei scandează în continuu ”Haide U”.

Minutul 3 - Prima ocazie din acest derby este al atacantului CFR, Greogory Tade, în minutul 3 al meciului.

21:00 (Minutul 0 al partidei) - Arbitrul principal, Găman Cătălin dă startul meciului dintre echipa CFR Cluj și Universitatea Cluj. Acesta este cel mai vechi derby din istoria fotbalului românec.

20:20 - Au fost anunțate echipele de start de la acest derby:
CFR Cluj: Titulari: 1-Mario Felgueiras (CPT), 5-Mateo Susic, 6-Ionuț Larie, 24-Ionuț Rada, 45-Malico Paulino Camora, 8-Sulley Muniru, 44-Aitor Monroy, 17-Jankolis Antionio, 9-Guimaraes Bruno, 15-Tade Gregory, 99-Ivanovski Mirko. Rezerve: 82-Vâtcă Andrei, 22-Oliveira Lovez Tiago, 2-Ene Cornel, 4-Petrucci Davide, 25-Da Silva Christian, 18-Ferebory Dore, 95-Păun Adrian

”U” Cluj: Titulari: 33-Veselovsky Robert, 13-Ciupe Raul, 29-Ninu Emil, 4-Skvorc Dino, 14-Mușat Nicolae, 5-Bucșă Dan (CPT), 30 Lungu Andrei, 16-Viveiros Nuno, 10-Cristocea Vasilică, 22-Martins Paulo, 28-Mengolo Justin. Rezerve: 1-Niculescu Vladimir, 3-Bratu Doru, 23-Costin Raul, 20-Achim Florin, 19-Boutadjine Karim, 8-Stojanovic Sasa, 11-Ceppelini Pablo

19:50 - Mai mulți suporteri au fost opriți de către jandarmi înainte de a intra pe stadion pentru că aveau asupra lor petarde sau steaguri cu bețe din plastic.

19:23 - Atât echipele cât și suporterii au ajuns în acest moment la stadion.

19:10 - Suporterii au ajuns lângă stadionul Dr Constantin Rădulescu, la intersecția ”șapte străzi”.

18:50 - Suporterii Universității Cluj sunt în acest moment în zona Piața Mihai Viteazul și se îndreaptă spre stadion. 

18:30 După ce au fost eliberați, cei doi suporteri s-au îndreptat spre galerie. În  momentul în care au ajuns, în galerie a început un conflict spontan, însă Jandarmeria nu a intervenit. Spiritele s-au calmat la scurt timp după incident.

18:15 - A avut loc o altercație între suporteri și jandarmi după ce suporterii au încercat să aprindă o petradă. Jandarmii au reușit să restabilească în câteva minute ordinea publică. Doi suporteri au fost reținuți de către jandarmi în urma acestui incident.

18:00 - Peste 300 de suporteri ai echipei "U" Cluj au venit până la această oră în Piața Unirii. Ei scandeanză "Libertate pentru suporteri" și " Luptă "U". Aproximtiv 50 de jandarmi se află la fața locului pentru menținerea siguranței publice. 

 

CFR Cluj vine după cinci victorii consecutive, performanță cu care s-a întâlnit ultima dată în 2012, anul ultimului titlu. De partea cealaltă, „U” Cluj a bifat doar un succes în ultimele cinci meciuri din Liga 1, 2-0 cu CSMS Iași, în rest, o remiză și trei înfrângeri.

Palmaresul general este de 28 de jocuri în Liga 1, cu 13 victorii pentru CFR, 11 remize si 4 victorii „U” Cluj. Cu CFR gazdă sunt 14 meciuri, 7 victorii pentru cei din Gruia, 4 remize și 3 victorii pentru „U”.

Arbitri: Găman George Cătălin (Craiova) - Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), Artene Ovidiu (Vaslui) - Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe)

Observator CCA: Huzu Aron (Sibiu)
Observator LPF: Șulea Ioan Valer (Brașov)

Ultimele Stiri
abonare newsletter