Sport

Sosesc tabelele de marcaj pentru „Cluj Arena”

<p><img src="documente/stories/05_mai/18_ziua/radu bica vicepresedinte consiliu judetean conferinta rp 4.jpg" border="0" style="border: 0pt none; float: left; margin: 2px 5px;" />Cele două tabele vor fi montate de compania Philips.</p>

Lucrările la noul stadion “Cluj Arena” au ajuns la etapa premergătoare montării celor două tabele de marcaj.

Astfel, la ora actuală se lucrează la montajul substructurii metalice a tabelelor de marcaj, urmând ca astăzi să înceapă şi montarea propriu-zisă a acestora.


“Mâine (astăzi – n.r.) cei de la Philips vor începe montarea tabelelor. Ei livrează şi montează cele două tabele”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

Suprafaţă de joc ca la Mondiale


În prezent se lucrează şi la finalizarea suprafeţei de gazon a noului stadion. Suprafaţa de joc pe care se vor desfăşura competiţiile sportive va fi prevăzută cu un sistem de drenaj principal, transversal, din 10 în 10 m, şi cu un sistem de drenaj secundar, longitudinal, la fiecare 1,5 m.

De asemenea, gazonul va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, ediţia 2010, atât în ceea ce priveşte tehnologia folosită (sistem american Rain Bird), cât şi în ceea ce priveşte poziţionarea. În plus, suprafaţa de joc va fi prevăzută cu un sistem de încălzire automatic Heatflex, realizat la comandă în Danemarca, compus din şase zone controlate independent, cu senzori şi termostate pentru fiecare zone, aparatajul fiind de producţie Moeller.


“Cluj Arena” va fi gata în august

Vă reamintim că noul stadion al Clujului va fi finalizat la începutul lunii august, inaugurarea oficială fiind programată pentru finalul lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Noul stadion va avea o capacitate de 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene si 948 in loje pentru VIP-uri. “Cluj Arena” este construit de consortiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii.



Ultimele Stiri
abonare newsletter