Sport

Burleanu: „EURO 2020 va contribui în mod decisiv la vizibilitatea fotbalului în România”

Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, a salutat cu prilejul unei conferințe de presă la Casa Fotbalului postura onorantă a României, care se află pe lista celor 13 țări ce vor găzdui meciuri la turneul final al Euro 2020.

Președintele Federației Române de Fotbal consideră că este „o șansă pentru România să putem trăi alături de suporteri acel sentiment extraordinar al unității și al apartenenței la o comunitate românească pe de o parte, iar pe de altă parte europeană.”

El consideră că găzduirea meciurilor din turneul final al EURO 2020 va fi și un prilej pentru ca fotbalul din România să fie mult mai bine privit de către cei din exteriorul țării. „Acest eveniment va contribui în mod decisiv la vizibilitatea fotbalului în România și va susține acest demers pe care l-am asumat, de aducere a fotbalului cât mai aproape de suporteri, cât mai aproape de oameni și totodată, e gândul nostru primordial, să-l aducem în preocupările copiilor noștri. E o șansă totodată pentru România să se facă cunoscută în întreaga Europă și să se fixeze în conștiința europenilor și cu lucruri bune pe care le putem face împreună”, a declarat Burleanu.


În același timp președintele FRF spune că din punct de vedere managerial organizarea acestui eveniment va da ocazia tării să mai urce o treaptă în „preocesul de europenizare” a fotbalului. „Din punct de vedere organizațional și managerial, dar și din punct de vedere al infrastructurii, Euro 2020 ne va da forța să creștem din punct de vedere calitativ, să mai urcăm o treaptă în ceea ce denumim procesul de europenizare”, a declarat președintele FRF.

Politicienii au ajutat la această realizare

Răzvan Burleanu a subliniat importanța factorului politic în reușita candidaturii României și s-a arătat convins că organizarea meciurilor la București va avea succes. „Avem o misiune foarte clară de îndeplinit, dincolo de obiectivul din plan sportiv, că trebuie să ne calificăm, dar în același timp avem performanțe pe care atât guvernul României, cât și Primăria Capitalei, dar și FRF trebuie să le îndeplinească. Am toată încrederea și toate garanțiile necesare să facem față cu toții acestei provocări, astfel încât în 2020, Bucureștiul și România să ia parte la ceea ce așteptăm cu toții să fie, un mare eveniment sportiv la nivel european, o mare sărbătoare”, a spus Răzvan Burleanu în cadrul conferinței de azi.


El le-a mulțumit premierului Victor Ponta și vicepremierului Gabriel Oprea pentru susținerea acordată. „Le mulțumesc tuturor reprezentanților care au făcut posibil acest parcurs extrem de onorant pentru noi. În primul rând Guvernului României, domnului prim ministru Victor Ponta și vicepremierului Gabriel Oprea, pentru toată determinarea și încrederea care au avut-o în acest parcurs și toată susținerea pe care au acordat-o În același timp domnului primar Sorin Oprescu și domnului Bogdan Hreapcă, care a contribuit în mod decisiv în ceea privește documentarea raportului pe care l-am depus. În același timp Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, în special domnului Vasile Dâncu, care a gestionat aceste ale procesului de candidatură și prezentarea finală. Și nu în ultimul rând tuturor angajaților FRF care s-au implicat în acest parcurs”, a declarat președintele FRF.

Primul proiect cu finanțare europeană

Burleanu a anunțat o premieră a FRF, care a câștigat primul proiect cu finanțare europeană, ce se va realiza la Timișoara pentru persoanele defavorizate. „Este vorba de construcția cu fonduri europene a unei minibaze sportive. În perioada următoare va urma semnarea contractului cu guvernul, astfel încât să demarăm încă de anul viitor acest lucru. Este o minibază sportivă care va angrena foarte multe persoane care vin din medii defavorizate, se vor crea 15 noi locuri de muncă, iar contribuția FRF este sub 5000 euro în acest proiect”, a specificat Răzvan Burlean.


UEFA e cu ochii pe noi

Răzvan Burleanu a precizat în cadrul aceeași conferințe de presă că meciul dintre naționala României și naționala Ungariei s-ar putea să juca cu porțile închise dacă suporterii nu se liniștesc. „Aseară, galeriile s-au bătut între ele şi nu au avut nimic cu arbitrajul, dar trebuie să fim foarte atenţi. Am programat o întâlnire cu suporterii echipei naţionale în care pregătim meciul cu Ungaria. România se poate afla într-o situaţie neplăcută, ca la meciul următor de pe teren propriu să joace cu porţile închise. O astfel de situaţie ne poate aduce un mare dezavantaj şi nu avem nevoie de aşa ceva. În schimb, avem nevoie de un comportament mult mai adecvat din partea suporterilor echipei naţionale. Vom avea o discuţie de prevenire. Trebuie să ajungem la un consens. Toată lumea suferă când joci cu stadionul închis, suporterii, echipele şi federaţia, toate sunt văduvite”, a declarat Răzvan Burleanu.

Cazul ”cârtița” este în atenția FRF-ului

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burlean a vorbit în cadrul conferinței de presă și despre informațiile scurse în presă despre care spune că sunt trimise pe filieră umană și declară că este interesat de cine este această ”cârtiță”. „Situaţia este una care mă interesează pentru că avem o ”cârtiţă” în federaţie. Cred că informaţiile s-au scurs pe filiera umană. Situaţia încă este sub anchetă, dar aria de interes a scăzut la două departamente”, a declarat astăzi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.


El a spus că este convins de faptul că scurgerea nu s-a produs pe filiera tehnică și că acest intermediar a vrut doar „zâzanie” între FRF și echipa națională. „Este vorba de un intermediar care a vrut zâzanie între federaţie şi echipa naţională. Aceeasi persoană l-a şi sunat pe Victor Piturcă imediat după ce informaţia a apărut în presă şi i-a sugerat să ceară o clauză de confidenţialitate. Sunt convins că scurgerea nu s-a produs pe filiera tehnică, deoarece domnul Mircea Sandu este scrupulos şi atent la detalii şi nu cred că i-a scăpat aşa ceva”, a mai afirmat Burleanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter