Sport

Petrucci: „Am venit la Cluj să joc fotbal și să-mi arăt calitățile”

David Petrucci, unul dintre jucătorii transferați de către CFR Cluj, a declarat astăzi că deși vine de la Manchester United acest transfer la o echipă din România este un pas înainte, nu un pas înapoi.

El a spus că este o bună oportunitate de a se afirma la CFR Cluj. „Este o bună oportunitate pentru mine. Chiar dacă am jucat în Anglia, fotbalul românesc este în creștere. Nu este un pas înapoi pentru mine, pentru că CFR este o echipă mare care a jucat mulți ani în cupele europene. Știu că aici au jucat mai mulți jucători italieni și că s-au descurcat foarte bine, așa că sper ca și eu să o fac la fel. Am venit la Cluj să joc fotbal și să-mi arăt calitățile. Evoluez pe postul de mijlocaș central”, a afirmat Davide Petrucci.

Despre echipa de unde a plecat, Petrucci spune că standardele sunt ridicate și că nu este ușor să te impui acolo. „Standardele la Manchester United sunt foarte înalte, astfel că nu este ușor să te impui, dar am primit această oportunitate și sper să profit de ea. Am auzit de CFR Cluj din Champions League, din momentul în care au crescut de la an la an. Eram la juniorii Romei când CFR a învins în 2008, iar apoi la cei ai lui Manchester când CFR a câștigat pe Old Trafford”, a spus italianul.


Zilele trecute ziarul englez Express îl lăuda pe Petrucci, despre care spunea că are calități extraordinare. De asemenea, sursa menționată face o paralelă cu unul dintre cei mai buni tineri din lume. „United a făcut o dată o greșeală imensă: l-a lăsat să plece gratis pe Paul Pogba, iar acum Juventus nu i-a dat drumul nici pentru 60 de milioane de euro. Să sperăm că pe Old Trafford nu se va plânge și după Petrucci.”, au scris englezii.

Davide Petrucci, în vârstă de 22 de ani, este un fotbalist italian care joacă ca un mijlocaș CFR Cluj. Născut la Roma, el a jucat pentru AS Roma până în 2008 când a fost transferat la Manchester United. Cu toate acestea, el nu a reușit să joace la prima echipă. A mai jucat sub formă de împrumut la Peterborough United, Royal Antwerp și Charlton Athletic.

abonare newsletter