Sport

Serena Williams după câștigarea turneului US Open: „A fost o finală specială pentru că am jucat împotriva unei prietene”

Jucătoarea americancă Serena Williams a câștigat turneul US Open pentru a șasea oară în carieră, o competiție pe care a abordat-o fără ambiții, afirmând că doar a vrut să câștige meciuri.

Jucătoarea de tenis numărul 1 a lumii, americanca Serena Williams, și-a confirmat dominația duminică, câștigând în numai 1 oră și 15 minute de joc finala US Open, după ce a învins-o cu 6-3, 6-3 pe daneza Caroline Wozniacki.
Ea a declarat după meci că a fost o finală specială pentru că a jucat împotriva unei prietene dar că este obișnuită să joace împotriva surorii ei, Venus.
„A fost o finală specială, una deloc ușoară, pentru că am jucat împotriva Carolinei Wozniacki, care este mai mult o prietenă pentru mine decât o adversară. Dar sunt obișnuită să joc împotriva sorei mele (Venus) și sunt antrenată pentru acest gen de situații, iar dacă pot să joc împotriva ei, atunci pot să o fac împotriva oricui. Însă niciun meci de aici nu a fost ușor. Caroline mi-a returnat bine serviciile, a servit din ce în ce mai bine, iar schimburile au fost din ce în ce mai lungi”, a afirmat Serena.

Pentru Serena Williams trofeul US Open 2014 este al 18-lea trofeu câștigat la un turneu de Grand Slem. Ea a declarat că nu își imagina vreodată ca numele ei să fie alături de cele ale lui Chris Evert și Martina Navratilova.
„Acest al 18-lea titlu de Mare Șlem reprezintă un motiv de mândrie, pentru că este o cifră la care mă gândeam de multă vreme. M-am gândit la asta și de la începutul anului, dar nu reușeam deloc să fac ce-mi propusesem, pentru că la primele trei turnee de Mare Șlem am eșuat. Trei turnee fără victorie este destul de mult pentru mine. Însă nu-mi imaginam că într-o zi, numele meu va fi alături de cele ale lui Chris Evert și Martina Navratilova. Eram doar o tânără cu vise și o rachetă. Acum mă gândesc la al 19-lea titlu, dar voi lua lucrurile pas cu pas. La US Open, de exemplu, nu am avut țeluri înalte. Obiectivul meu era doar să trec de turul 3, să ajung în optimile de finală, pentru că anul acesta am întâmpinat dificultăți la turneele de Mare Șlem. Scopul meu a fost doar să câștig meciuri”, a declarat nr.1 mondial în cadrul unei conferințe de presă.


Acesta a fost al 18-lea titlu de Mare Șlem pentru Serena Williams (al 6-lea la New York, din 8 finale), care, la 33 de ani, realizează un nou record în materie, după ce deținea această performanță la egalitate cu colegul de generație, elvețianul Roger Federer. Este de asemenea, al 63-lea titlu din carieră pentru mezina surorilor Williams și al 6-lea în acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter