Sport

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi de finală la US Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr.1 mondial, s-a calificat pentru a 22-a oară consecutiv în sferturile de finală ale unui turneu de tenis de Mare Șlem, luni, la US Open, după ce l-a învins cu 6-1, 7-5, 6-4 pe germanul Philipp Kohlschreiber.

Djokovic nu a pierdut niciun set în cele patru meciuri disputate de la sosirea sa la Flushing Meadows și nu a cedat decât 28 de ghemuri, o medie de șapte pe meci.
Ultimul turneu major la care nu a atins faza sferturilor de finală datează din 2009 de la Roland Garros, unde a cedat în turul 3, chiar în fața lui  Kohlschreiber.

În faza următoare a competiției, jucătorul sârb, finalist al ultimelor patru ediții la US Open, îl va întâlni pe britanicul Andy Murray, cap de serie nr.8, care a dispus în optimile de finală cu 7-5, 7-5, 6-4 de francezul Jo-Wilfried Tsonga.
Tot în sferturile de finală a acces și favoritul nr.3 al competiției, elvețianul Stanislas Wawrinka, care s-a impus cu 7-5, 4-6, 7-6 (9/7), 6-2 în fața spaniolului Tommy Robredo.


Serena Wiliams calificată în sferturi de finală la US Open

În întrecerea feminină, nr.1 mondial și dubla deținătoare a titlului Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală, învingând-o cu 6-3, 6-3 pe estoniana Kaia Kanepi. În faza următoare, Serena, care vizează al 18-lea titlu major din cariera sa, primul din acest an, va juca împotriva italiencei Flavia Pennetta (N.11), care a trecut în două seturi, 7-5, 6-2, de Casey Dellacqua (Australia).

În sferturile de finală s-a calificat și belarusa Victoria Azarenka, care a învins-o în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-4, pe sârboaica Aleksandra Krunic. În faza următoare, Azarenka o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (N.17), care a trecut cu 7-6 (7/2), 6-4 de canadianca Eugenie Bouchard.

Ultimele Stiri
abonare newsletter