Sport

Pițurcă despre Adi Mutu: „Nu l-am văzut în teren”

Victor Pițurcă a convocat astăzi lotul de fotbaliști care vor juca în meciul de duminică împotriva selecționatei Greciei. Adrian Mutu nu a fost inclus printre jucătorii convocați.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că își dorește victoria în meciul cu Grecia, primul din preliminariile Euro 2016.

„Îmi doresc o victorie în meciul cu Grecia. Ar fi cât o calificare pentru noi. Este un moment bun pentru noi dacă ne gândim la faptul că jucătorii greci nu au meciuri în picioare, cu excepția a 3-4 fotbaliști”, a spus Pițurcă la întâlnirea cu ziariștii de la Mogoșoaia. În continuare el a precizat: „Adversarul vostru este Grecia, cea mai valoroasă echipă din grupă. Este foarte important pentru noi să plecăm cu puncte de acolo și sper ca echipa României să facă un joc bun”.


Întrebat dacă este un meci revanșă pentru pierderea calificării la baraj cu Grecia pentru Cupa Mondială din Brazilia, tehnicianul a spus: „Nu cred, este foarte important pentru noi să venim cu puncte din acest joc în deplasare”.
Grecia a învins România cu 3-1 la Pireu și a remizat la București, 1-1, în barajul pentru CM 2014.

Dorințele lui Pițurcă: Mățel, Gardoș și Sânmărtean

Referitor la fotbaliștii pe care ar fi dorit să-i convoace dar nu a putut, selecționerul i-a nominalizat pe Mățel, Gardoș și Sânmărtean. El a arătat: „Sânmărtean, de când este la Steaua București, este mult mai responsabil. Dacă nu era accidentat, cu siguranță era convocat”.
Întrebat cine va fi căpitanul echipei, Victor Pițurcă a spus: „Avem mai mulți posibili căpitani - Ciprian Marica, Răzvan Raț ori Dorin Goian”.


Legat de o posibilă convocare a lui Adrian Mutu, selecționerul a spus: „Această întrebare nu-și mai are rostul. În plus, nu l-am văzut în teren”.

Luchin, Grecu, Hoban și Keșeru convocați pentru meciul de la Pireu

Selecționerul Victor Pițurcă a definitivat lotul cu care va pregăti primul meci din preliminariile EURO 2016, cu Grecia, din 7 septembrie. Nu mai puțin de 23 de ''tricolori'' sunt prezenți astăzi la reunirea lotului:


Portari: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Silviu Lung Jr (Astra Giurgiu);
Fundași: Srgian Luchin (Steaua București), Gabriel Tamaș (Watford), Vlad Chiricheș (Tottenham), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad), Dragoș Grigore (Toulouse), Răzvan Raț (PAOK Salonic), Constantin Grecu (Dinamo București);
Mijlocași: Mihai Pintilii (Al Hilal/Arabia Saudită), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepeliță (Steaua București), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamț);
Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Alexandru Chipciu (Steaua București), Claudiu Keșeru (Steaua București).

Meciul Grecia-România transmis pe un ecran gigant

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat pe site-ul oficial, că meciul pe care reprezentativa României îl va disputa la sfârşitul acestei săptămâni, în deplasare, cu Grecia, în preliminariile Campionatului European din 2016, va fi transmis pe un ecran uriaş, la Arena Naţională.


România debutează în preliminariile EURO 2016 în fața Greciei, duminică 7 septembrie, de la ora 21,45, pe stadionul „Georgios Karaiskakis” din Pireu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter