Sport

„U“ Jolidon - din victorie în victorie!

<p><img class="caption" src="images/stories/01_ianuarie/21_ziua/jolidon.jpg" border="0" alt="Elena Dincă - Jolidon" title="Elena Dincă, marcînd unul din cele 7 goluri * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Handbalistele de la „U“ Jolidon Cluj au cîştigat şi cea de a doua partidă din 2011, în faţa echipei clasate pe locul 3 în Liga Naţională, CSM Bucureşti, cu 36-26.</p> <p>Vicecampioanele au început anul 2011 cu dreptul, învingînd în primele etape pe HC Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti.</p> <p>Elevele lui Gheorghe Covaciu au avut o evoluţie foarte bună şi au tranşat rapid soarta partidei, reuşind să se desprindă pe tabela de marcaj încă din primele minute. Jocul colectiv a fost cheia succesului pentru handbalistele alb-negre. Acest lucru s-a evidenţiat şi prin faptul că trei jucătoare au reuşit să înscrie cîte 7 goluri: Mihaela Ani-Senocico, Simona Vintilă şi Elena Dincă.</p>

Şi cele trei hanbaliste clujence medaliate cu bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia au avut evoluţii foarte bune. Mihaela Tivadar a înscris 6 goluri şi a avut o evoluţie remarcabilă în apărare, iar Magda Paraschiv şi Florina Chintoan au marcat patru, respectiv trei goluri, apărîndu-se deasemenea excelent. Pentru „U“ Jolidon a mai înscris două goluri şi Daniela Brînzan.

De la formaţia bucureşteană s-a remarcat Alina Dobrin, fosta componentă a echipei naţionale reuşind 6 goluri. Pentru CSM Bucureşti au mai înscris: Popa 5 g, Doica 4 g, Avădanii 3 g, Geană, Dinu şi Niculae cîte 2 g, Chiţulescu şi Strat cîte un gol.


Covaciu: „A fost un meci spectaculos“

„A fost un meci frumos, spectaculos, cu multe goluri. În orice meci intrăm pe teren cu gîndul la victorie, mă bucur că trecem printr-o perioadă foarte bună şi victoriile se leagă una de alta“, a declarat după meciu tehnicianul Gheorghe Covaciu.

Prin această victorie, elevele lui Gheorhge Covaciu şi-au consolidat locul doi în clasamentul Ligii Naţionale, poziţie pe care au ocupat-o şi la finalul sezonului trecut.


„U“ Jolidon are 21 de puncte, cu patru mai mult decît fosta adversară, CSM Bucureşti, ocupanta locului trei.

Urmează partida cu HC Zalău

Vicecampioanele de la „U“ Jolidon vor avea o misiune dificilă în ultima etapă a turului. Clujencele se vor deplasa la Zalău, pentru a înfrunta echipa pregătită de fostul selecţioner Gheorghe Tadici. Zălăuancele se află doar pe locul cinci în clasament, cu 14 puncte. Anul trecut, partidele dintre cele două formaţii au fost foarte încinse, iar în meciul de la Cluj antrenorul sălăjencelor a fost trimis în tribună pentru proteste.


Partida dintre HC Zalău şi „U“ Jolidon Cluj se va disputa duminică, 23 ianuarie, de la ora 11, la Sala Sporturilor din Zalău şi va fi arbitrată de cuplul Bejenariu-Cîrligeanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter