Sport

Berceanu: „Sunt necesare schimbări radicale în tehnica sportivelor de judo”

Florin Berceanu, antrenorul lotului național de judo, a afirmat, astăzi, că sunt necesare schimbări radicale în tehnica sportivelor sale.

El a subliniat că ar dori să le pregătească în așa fel încât să o surprindă pe Majlinda Kelmendi, cea care a învins-o pe Andreea Chițu în finala de la Celiabinsk, de acum trei zile.
Antrenorul Florin Berceanu a amintit faptul că medalia de argint câștigată la Campionatele Mondiale de judo din Rusia de Andreea Chițu reprezintă un eveniment deosebit.
„Din păcate, referitor la finală, noi ne-am antrenat să luptăm împotriva sportivei din Kososvo, dar nu suntem suficient de pregătiți pentru ea. Mai avem un an și jumătate la dispoziție și trebuie să facem schimbări radicale în tehnică, efectiv să-i facem o surpriză la olimpiadă, nu acum. Pentru judo-ul feminin românesc este a șasea medalie la Campionatele Mondiale, am luat cinci de bronz, iar această medalie de argint extrem de valoroasă”, a spus Berceanu.
Antrenorul a primit vineri vizita ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, care a venit la Cluj pentru a felicita personal echipa care a participat la CM din Rusia. De asemenea, cei doi au discutat și despre problemele pe care lotul și federația le au și care ar putea fi soluționate cu ajutorul ministerului.
„Am avut discuții pe marginea sportului în general și pe judo în special. Nu avem nevoie de promisiuni, doamna ministru fiind din sport, cred că este mult mai practică. În primul rând, anumite lucruri să se aplice logic, criteriul să fie evaluarea, competența, realizarea unor lucruri pe care ți le propui și care toate duc spre promovarea sportului nostru, a României. Sportul face o foarte bună reclamă locuitorilor într-o anumită zonă, țării și noi am reușit să facem lucruri bune în sensul acesta”, a spus Berceanu.
El a mai arătat că apreciază în mod deosebit ajutorul pe care îl va primi de la Ministerul Tineretului și Sportului având în vedere că până la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro mai este doar un an și jumătate, iar „drumul se îngustează, de la șase benzi la două”.
Sportiva Andreea Chițu a obținut, marți, medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk (Rusia), după ce a fost învinsă în finala categoriei 52 de kilograme de Majlinda Kelmendi din Kosovo, care evoluează sub steagul Federației Internaționale (IJF).

Ultimele Stiri
abonare newsletter