Sport

UPDATE Europa League: Steaua-Dinamo Kiev,Rio Ave și Alborg / Astra-Salzburg, Celtic și Dinamo Zagreb

Steaua și Astra, cele două echipe calificate în faza grupelor, au aflat astăzi care sunt adversarele cu care vor juca în Europa League.

Grupele Europa League Grupele Europa League

Steaua București va întâlni în cadrul Grupei J a Ligii campionilor pe Dinamo Kiev (Ucraina), Rio Ave (Portugalia) şi Aalborg (Danemarca), conform tragerii la sorţi de vineri, de la Monaco, iar Astra Giurgiu va întâlni în cadrul Grupei D formaţiile FC Salzburg (Austria), Celtic Glasgow (Scoţia) şi Dinamo Zagreb (Croaţia).

„Este o grupă care include trei actaule campioane interne. Toate acestea s-au calificat după ce au jucat în Liga Campionilor. Această grupă poate doar să ne motiveze. După ce am eliminat echipa Lyon simțim că putem obține doar rezultate bune", a declarat Daniel Isăilă, antrenorul Aechipei Astra Giurgiu.


„Se pare că am suntem în grupă cu Dinamo Kiev, echipă care este mereu în frunte și se bate pentru titlul în Ucraina. Aalborg sunt campioni danezi care au jucat, ca și noi, în Liga Campionilor. Rio Ave este o echipă necunoscută care joacă pentru prima dată în Europa League. Ei vor dori să arate că pot concura pe scena europeană”, a declarat Constantin Gâlcă, antrenorul Stelei.

„Speram să ajungem în grupă cu Inter sau cel puțin cu Everton. Ar fi fost interesant să jucăm cu aceste echipe. Am urmărit meciul de calificare dintre Steaua și Ludogorets în UEFA Champions League și mi-am creat o părere despre echipă. În ceea ce privește Rio Ave și Aalborg, aceste echipe sunt un mister complet pentru mine. Dar o echipă ca Dinamo Kiev ar trebui să învingă în fața oricărei adversare”, a declarat Andriy Yarmolenko, jucător la Dinamo Kiev.


„Chiar dacă dezamăgirea de a fi eliminată din Liga Campionilor este foarte mare, trebuie să mergem mai departe și să dăm totul pentru a ne atinge scopul în Europa League. Avem o grupă cu echipe bune și sper să ne putem ridica cu rezultate pozitive. Sunt convins că împreună cu fanii noștri vom trece prin acest moment dificil și că toate biletele de pe Arena Națională se vor vinde”, a declarat Giedrius Arlauskis, goalkeeperul Stelei.

„Faptul că nu vom juca împotriva echipelor din țările de top - Germania, Spania și Italia - ar putea fi un avantaj. Cred că este o grupă bună pentru noi și putem câștiga puncte. Nu vor fi meciuri ușoaredar noi nu ne considerăm învinși înainte de lovitura de incepere. Ați văzut că în calificări am câștigat trei meciuri din patru”, a declarat Constantin Budescu, căpitanul echipei Astra Giurgiu.


Iată care sunt grupele după extragerea de astăzi:

Grupa A
Villarreal (Spania)
Borussia Monchegladbach (Germania)
FC Zurich (Elveţia)
Apollon Limassol (Cipru)


Grupa B
FC Copenhaga (Danemarca)
FC Bruges (Belgia)
AC Torino (Italia)
HJK Helsinki (Finlanda)

Grupa C
Tottenham (Anglia)
Beşiktaş (Turcia)
Partizan Belgrad (Serbia)
Asteras (Grecia)


Grupa D
FC Salzburg (Austria)
Celtic (Scoţia)
Dinamo Zagreb (Croaţia)
Astra Giurgiu (România)

Grupa E
PSV Eindhoven (Olanda)
Panathinaikos Atena (Grecia)
Estoril (Portugalia)
Dinamo Moscova (Rusia)

Grupa F
Internazionale Milano (Italia)
Dnepr (Ucraina)
St. Etienne (Franţa)
Qarabaq (Azerbaidjjan)

Grupa G
FC Sevilla (Spania)
Standard Liege (Begia)
Feyenoord (Olanda)
Rijeka (Croaţia)

Grupa H
OSC Lille (Franţa)
VfL Wolfsburg (Germania)
Everton (Anglia)
Krasnodar (Rusia)

Grupa I
Napoli (Italia)
Sparta Praga (Cehia)
Young Boys (Elveţia)
Slovan Bratislava (Slovacia)

Grupa J
Dinamo Kiev (Ucraina)
Steaua Bucureşti (România)
Rio Ave (Portugalia)
Aalborg (Danemarca)

Grupa K
Fiorentina (Italia)
PAOK Salonic (Grecia)
Guingamp (Franţa)
Dinamo Minsk (Belarus)

Grupa L
Metalist Harkov (Ucraina)
Trabzonspor (Turcia)
Legia Varşovia (Polonia)
Lokeren (Belgia)

Faza grupelor se desfăşoară în perioada 18 septembrie - 11 decembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter