Sport

Steaua s-a făcut de râs la Sofia. Moți este vedeta bulgarilor

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturile de departajare, scor 6-5, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărând fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi.

Fostul dinamovist a devenit vedeta Europei după ce a aparat două penaltiuri, el intrând în poartă în minutul 119 după ce portarul echipei Ludogoreț, Stoianov l-a faultat din poziţia de ultim apărător pe Varelacare, primnd cartonaș roșu. Acesta a fost și primul jucător al echipei bulgare care a înscris la loviturile de departajare.
Steaua s-a impus în meciul tur, disputat pe teren propriu, cu scorul de 1-0, cu acelaşi rezultat reuşind să se impună şi bulgarii în retur, după 120 de minute.
În meciul de la Sofia, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Wanderson, în minutul 90. 
Primul penalti a fost executat de Moţi, care a înscris, el apărând apoi două şuturi, ale steliştilor Pârvulescu şi Râpă.
Cosmin Moți a declarat după meci că este o realizare la care nu se gândea, mai ales după ce a luat locul lui Staianov în poartă.
„Nu-mi vine să cred că am apărat două penaltiuri. Am meritat să ne calificăm după jocul de azi. Mă bucur că am ajuns în grupele Ligii Campionilor şi sperăm să jucăm cât mai bine. Toţi jucătorii care au fost azi, 27, 28, 30, împreună cu tot staful, toţi am muncit ca să ajungem aici”, a spus Moţi după încheierea meciului.
Patronul clubului Ludogoreț Razgrad, a declarat după meci că o tribună de pe stadionul care se construiește va purta numele românului care a adus pentru prima dată echipa în Liga Campionilor.
„Rezultatul final este foarte corect. Moţi va primi o primă specială, bineînţeles. Construim un nou stadion la Razgrad şi o tribună va primi numele lui Moţi. Nu este numai un erou pentru oraşul nostru, el este un erou al Bulgariei. Singurul jucător de la Steaua pe care aş fi gata să-l cumpăr este Chipciu, dar nu este posibil pentru că în Bulgaria perioada de transferuri s-a încehiat la 15 august”, a declarat Kiril Domuschiev.
Antrenorul Stelei a declarat că acest eșec reprezintă o lovitură mare pentru jucători și că acum se gândește doar la Liga Europa.
„A fost o seară foarte neplăcută pentru noi şi pentru mine personal, credeam în victorie, că vom rezolva meciul din prima repriză. Dar acest lucru nu s-a putut finaliza cu ocaziile pe care le-am avut. Au intervenit nişte schimbări pe care nu ni le propusesem. Avem de învăţat din acest lucru, e o lovitură foarte mare pentru noi toţi, dar trebuie să ne refacem, să ne gândim la campionat şi la Liga Europa”, a spus Constantin Gâlcă.
Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă. Pentru Ludogoreţ au înscris Moţi, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov şi Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.
Ludogoreţ Razgrad: Stoianov - Junior Caicara, Terziev, Moţi, Minev - Diakov, Fabio Espinho - Misidjan (Wanderson '85), Marcelinho, M. Aleksandrov (Dani Abalo '77) - Bezjak (Hamza '77). Antrenor: Georgi Dermendjiev.
Steaua Bucureşti: Arlauskis - Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici (Pîrvulescu '67) - Prepeliţă, Breeveld - Ad. Popa, Sânmărtean (Filip '83), Tănase (Stanciu '5) - Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Arbitri: Alberto Undiano Mallenco (central) - Roberto Diaz Perez del Palomar, Juan Yuste (asistenţi) - Carlos Gomez, Javier Estrada (asistenţi suplimentari) - Pau Cebrian Devis (rezervă) - toţi Spania.
În urma acestei eliminări, Steaua Bucureşti va evolua în grupele Ligii Europa.
Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Europa va avea loc vineri, la ora 14.00. Steaua va afla atunci cu cine va juca în următoarele zile, cele mai grele bune echipe fiind Inter, Tottenham, PSG.

Ultimele Stiri
abonare newsletter