Sport

Rugbyștii clujeni vor da totul pe teren. Cantor: „Este meci de totul sau nimic”

Jucătorii clujeni de rugby promit că facă un meci bun în fața echipei Steaua București, asta deși au de recuperat trei puncte pentru a se califica mai departe.

Atât staff-ul tehnic cât și jucătorii Universității sunt optimiști în ceea ce privește meciul de duminică în fața jucătorilor de la Steaua. Chiar dacă sunt pe ultimul loc ei declară că acest meci va fi unul frumos și că vor da totul ca să-l câștige.
„Am avut o evoluție pozitivă în majoritatea jocurilor și am scăpat victoria printre degete, dar prestația jucătorilor ne dă convingerea că duminică vom câștiga”, a declarat președintele secției, Sorin Popa.
Antrenorul studenților, Bogdan Cantor, este de părere că partida de duminică este de “totul, sau nimic”.
„Dacă am fi câștigat la Dinamo, acum stăteam mai liniștiți, dar așa ne place și așa am trăit tot campionatul, pe muchie de cuțit, dar sper s-o dregem și să obținem o victorie duminică. Din păcate avem un lot restrâns și va trebui să improvizăm pe câteva posturi, însă sper ca jucătorii să-și spele obrazul. Suntem încrezători că vom aduce o victorie. Cu siguranță dacă vom avea o atitudine bună și conștienți că avem cuțitul la os, o să spălăm un campionat. O înfrângere spulberă orice șansă de a juca o semifinală”.
Și secundul echipei, Horia Hâmpea, este optimist declarând că oricum nu au nimic de pierdut.
„A fost frustrant să pierzi la Dinamo la o lovitură de pedeapsă, dar noi vom face tot posibilul să câștigăm. Oricum nu avem nimic de pierdut, suntem deja pe ultimul loc, avem doar de câștigat”, a spus Hâmpea.
În legătură cu demiterile de pe banca tehnică de la alte echipe, președintele secției, Sorin Popa, a dat asigurări că nu va lua măsuri împotriva antrenorilor universitari.
„Abordarea noastră e diferită, noi avem un proiect pe cinci ani și în ciuda rezultatelor din acest an, evoluția echipei este în graficul la care ne așteptam. Avem patru meciuri pe care le puteam câștiga, la fel cum le-am pierdut. Obiectivele noastre sunt pe termen lung, adică să câștigăm, să adunăm puncte și să mergem cât mai sus. Avem încredre în staff, în jucători și în tinerii care o să vină, iar la anul o să fim sigur în primele patru echipe”, a spus Sorin Popa.
Echipa de rugby a Universității Cluj primește duminică, 24 august, vizita formației Steaua București, în cadrul ultimei etape a Play-out-ului. Partida este programată cu începere de la ora 10:00, pe stadionul “Iuliu Hațieganu” și va putea fi urmărită în direct pe Rugby TV. Miza acestui meci este calificarea în barajul pentru semifinalele Super Ligii CEC Bank.

Ultimele Stiri
abonare newsletter