Sport

Simona Halep află astăzi care îi sunt adversarele la US Open

Astăzi vor avea loc tragerile la sorți pentru tabloul principal al US Open, masculin și feminin, turneu care va începe luni pe terenurile de la Flushing Meadow din New York.

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep desemnată, conform ierarhiei WTA, cap de serie nr. 2 la ultimul turneu de Mare Şlem, așteaptă să vadă cu cine va juca în cadrul US Open-ului. Principala adversară a româncei este americanca Serena Williams, nr. 1 mondial, fiind și principala favorită a competiţiei, în timp ce finalista din ultimii 2 ani, belarusa Victoria Azarenka, este cap de serie nr. 16.

Dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, la marea confruntare din metropola americană nu lipseşte decât chinezoaica Li Na, nr. 3 mondial, accidentată. Tragerea la sorţi a tablourilor US Open este programată astăzi, la ora 19:00 (ora României).


Sârbul Novak Djokovic este cap de serie nr. 1 la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem din tenisul mondial care debutează pe 25 august, au anunţat organizatorii, la aceste turnee, cu excepţia Wimbledonului, care foloseşte o ierarhie ajustată, respectându-se fidel clasamentele mondiale la zi.

Elveţianul Roger Federer, finalist la Toronto şi învingător la Cincinnati, este favorit 2, înaintea compatriotului său Stanislas Wawrinka, în timp ce spaniolul Rafael Nadal, câştigătorul ultimelor 2 ediţii, este absent, din cauza unei accidentări la încheietura pumnului. Lipsesc, de asemenea, argentinianul Juan Martin del Potro, învingător în 2009 şi nr. 13 mondial, ucraineanul Aleksandr Dolgopolov, 23 în ierarhia ATP, precum şi veteranul german Tommy Haas (nr. 34).


Lista capilor de serie ale probei de simplu din competiţia feminină a US Open 2014:
1. Serena Williams (SUA)
2. Simona Halep (România)
3. Petra Kvitova (Cehia)
4. Agnieszka Radwanska (Polonia)
5. Maria Şarapova (Rusia)
6. Angelique Kerber (Germania)
7. Eugénie Bouchard (Canada)
8. Ana Ivanovic (Serbia)
9. Jelena Jankovic (Serbia)

Capii de serie ai US Open 2014, pe tabloul masculin:
1. Novak Djokovic (Serbia)
2. Roger Federer (Elveţia)
3. Stanislas Wawrinka (Elveţia)
4. David Ferrer (Spania)
5. Milos Raonic (Canada)
6. Tomas Berdych (Cehia)
7. Grigor Dimitrov (Bulgaria)
8. Andy Murray (Marea Britanie)
9. Jo-Wilfried Tsonga (Franţa)

Ultimele Stiri
abonare newsletter