Sport

România a pierdut primul meci după două victorii în Grupa F

Echipa națională de seniori a României a fost învinsă de Letonia la Riga, scor 88-65, acesta fiind al treilea meci din cadrul Grupei F de calificare la Eurobasket.

Reprezentativa de seniori a României a înregistrat prima înfrângere în campania de calificare la Eurobasket 2015, tricolorii pregătiți de antrenorii Marcel Tenter, Claudiu Fometescu și Milorad Perovic cedând, duminică seară, la Riga, în fața puternicei selecționate a Letoniei, cu scorul de 65-88 (16-20, 19-16, 18-29, 12-23).

Antrenorul pricipal al reprezentativei României a declarat după încheierea meciului că deși a fost un meci echilibrat faptul că au pierdut 23 de mingi a destabilizat echipa.


”A fost un meci echilibrat în prima repriză. Am controlat ritmul jocului și am stat bine la capitolul mingi pierdute. După pauză, am început să greșim. Când pierzi 23 de puncte din mingi pierdute, este foarte greu să te menții în joc. Vreau să felicit echipa Letoniei pentru că a speculat prompt fiecare greșeală a jucătorilor noștri. Am pierdut bătălia, dar nu și războiul. Ne vom lupta pentru șansa noastră de calificare până la ultimul meci”, a declarat Marcel Tenter, antrenorul principal al tricolorilor.

Ainars Bagatskis, antrenorul principal al reprezentativei Letoniei, a declarat după meci: ”Românii au jucat după cum ne așteptam. Au încercat să încetinească ritmul. Când am accelerat jocul, au apărut problemele pentru ei. Răbdarea și jocul mai rapid ne-au răsplătit în cele din urmă, chiar și fără reușitele de la trei puncte. Am controlat bine meciul în ultimele 14 minute. Actuala echipă a României joacă mult mai inteligent decât cea din 2012.”


Capitanul echipei naționale, dar și al ”U” Banca Transilvania, Mihai Silvășan a avut din nou o seară de excepție. "Silva" a jucat 22 de minute, timp în care a înscris 13 puncte și a cules 4 mingi sub panou, fiind al doilea marcator al echipei clujene, după Vlad Moldoveanu (17 p).

Rareș Mandache și Tudor Jucan au evoluat la randul lor 16 și, respectiv, 13 minute, însă pe tabelă doar Mandache s-a făcut simțit, cu două puncte, o recuperare și o pasă decisivă.


Pe bancă a contribuit și kinetoterapeutul echipei clujene, Adrian Resteman.

În celalalt meci al grupei, Slovacia a pierdut pe teren propriu în fața reprezentativei Suediei, scor 72-75. România rămâne pe locul second în grupa F, cu două victorii și o înfrângere, în urma Letoniei (3/0), dar în fața Suediei (1/2) și Slovaciei (0/3).


Tricolorii vor întâlni Slovacia miercuri, 20 august, pe teren propriu.

Clasamentul Grupei F:


1. Letonia – 6 puncte (3 victorii)

2. România – 5 puncte (2 victorii, 1 înfrângere)

3. Suedia – 4 puncte (1 victorie, 2 înfrângeri)

4. Slovacia – 3 puncte (3 înfrângeri)

Ultimele Stiri
abonare newsletter