Sport

„U" atacă Mureșul fără principala gură de foc. Teja: „Nimeni nu e de neînlocuit"

Universitatea Cluj va ataca Mureșul fără golgheterul Valentin Lemnaru, plecat la Steaua. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 18.30, pe stadionul Trans-Sil.

Universitatea Cluj a debutat cu dreptul în Cupa Ligii, cu o victorie în fața Petrolului (1-0). „Șepcile roșii” speră să aibă parte de același deznodământ și în campionat, pe terenul nou-promovatei ASA Târgu Mureș. „Suntem bucuroși că începe campionatul, băieții sunt nerăbdători. Liga I e competiția primordială pentru noi. Ne dorim să începem cu dreptul, să luăm primele puncte cu ASA. Va fi greu să câștigăm la Mureș, au făcut achiziții foarte bune, au adus nume importante. Dar echipa mea e pregătită, are capacitatea necesară să învingă”, a precizat Mihai Teja.

„Nu trebuie să-l învinovățim”

Tehnicianul a primit însă o lovitură grea înaintea disputei de sâmbătă. L-a pierdut pe golgheterul echipei, Valentin Lemnaru, care a semnat cu Steaua. „Vali nu mai are 20 de ani, e un pas înainte pentru el. Dacă era după mine l-aș fi sfătuit să rămână la Universitatea, pentru că era cel mai bun jucător al nostru. Trebuie să fim recunoscători pentru tot ce a făcut, nu trebuie să-l învinovățim că a plecat. El trebuie să rămână în memoria suporterilor, nu să-l apostrofăm. Până la urmă e vorba de familia lui, cariera lui. Și alții au ales cu inima și după aceea au regretat. Desigur, există multe riscuri când mergi la altă echipă. Nimeni nu-ți garantează postul de titular, ți-l câștigi tu”, a punctat Teja.


Are ușa deschisă la „U”

Lemnaru va avea o concurență acerbă la Steaua. Dacă nu se va adapta, Teja a dat de înțeles că atacantul ar putea reveni la Cluj. „Nimeni nu e de neînlocuit, nici măcar eu. Niciun club nu stă într-un jucător. Clubul e mai important decât orice fotbalist sau antrenor. Eu l-aș reprimi oricând la echipă, pentru că am lucrat bine cu el. E un jucător cu bun simț și cu caracter. Dar ca să revină la noi în iarnă trebuie să aibă aceeași determinare și, bineînțeles, valoare. Indiferent cât aș ține la un jucător, trebuie să fiu imparțial”, a susținut tânărul tehnician.

„Așteptam să-mi vină rândul, dar nu în acest mod”

Plecarea lui Lemnaru, șansa lui Emil Jula. Fotbalistul reîntors la „U” după nouă ani va fi aruncat în luptă încă din primul minut în confruntarea cu ASA. „Întotdeauna m-am aflat în situația asta, dar acest lucru mă motivează și mai mult. Am ajuns la o vârstă în care văd altfel lucrurile. Va fi o presiune în plus pentru mine pentru că joc acasă”, a precizat Jula. „Așteptam să-mi vină rândul să joc, dar nu în acest mod. Pierdem un jucător de bază, căpitanul echipei, va fi greu fără el, e o presiune în plus plecarea lui Vali. Pentru el e o șansă, are o vârstă, dar e un jucător matur, unul extraordinar, a arătat constanță oriunde a jucat”, a adăugat fostul atacant al lui Duisburg.

Ultimele Stiri
abonare newsletter