Sport

Germania, noua CAMPIOANĂ MONDIALĂ

Germania a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obținute după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei.

Eroul nemților a fost Mario Goetze, care a marcat în a doua repriză a prelungirilor, cu un șut plasat la colțul lung ('113).

Germania este prima echipă europeană care se impune pe tărâm american, fiind pentru a treia oară consecutiv când titlul mondial este câştigat de o selecţionată din Europa. „Panzerele" au mai cucerit titlul mondial în 1954, 1974 şi 1990.


Cel mai bun portar al Mondialului din Brazilia a fost desemnat Manuel Neuer (Germania), în timp ce Lionel Messi a primit titlul de cel mai bun jucător al turneului final. Golgheterul competiției a ieșit James Rodriguez (Columbia), autor a 6 reușite.

Echipele de start: 


Germania: Neuer - Lahm, Hummels, Boateng, Howedes - Schweinsteiger, Kramer ('31 Schurrle) - Muller, Kroos, Ozil ('120 Mertesacher) - Klose ('88 Goetze); Selecţioner: Joachim Low

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez ('86 Gago), Lavezzi ('46 Aguero) - Messi, Higuain ('78 Palacio); Selecţioner: Alejandro Sabella


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter