Sport

Germania a făcut instrucție cu Brazilia în prima semifinală a Cupei Mondiale 2014

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), selecţionata Braziliei, în semifinalele competiţiei.

Golurile Germaniei au fost marcate de Muller '11, Klose '23, Kroos '24, '26, Khedira '29 şi Schurrle '69 şi '79.

Pentru Brazilia a înscris Oscar '90+1.


Brazilia: Julio Cesar - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Bernard, Fernandinho (Paulinho '46), Oscar, Luiz Gustavo, Hulk (Ramires '46) - Fred (Willian '69). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels (Mertesacker '46), Höwedes - Khedira (Draxler '77), Schweinsteiger, Kroos - Müller, Klose (Schurrle '58), Özil. Selecţioner: Joachim Löw


Cartonaş galben: Dante '68

Meciul a fost arbitrat de mexicanul Marco Rodriguez, ajutat de conaţionalii săi Marvin Torrentera şi Marcos Quintero, în timp ce arbitru de rezervă a fost americanul Mark Geiger.


Atacantul Miroslav Klose a devenit, cu golul marcat în minutul 23, cel mai bun marcator din istoria CM, cu 16 reuşite.

Joachim Low: Suntem foarte fericiți că suntem în finală

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat marţi seara, după încheierea meciului, că jucătorii săi au reuşit un mare rezultat cu Brazilia, scor 7-1, în semifinalele Cupei Mondiale, subliniind că nemţii s-au folosit de presiunea foarte mare pusă pe naţionala braziliană.


„Suntem foarte fericiţi. Am câştigat şi suntem în finală. Am înfruntat cu mult calm şi ordine profunda emoţia şi pasiune a brazilienilor. Ne-am spus că dacă suntem curajoşi şi conştienţi de forţele noastre, vom câştiga acest meci. Ne-am folosit de imensa presiune pusă pe naţionala Braziliei", a declarat Low.

La rândul său, germanul Thomas Muller a afirmat, marţi, la Belo Horizonte, că jucătorii germani au fost extraordinari în prima repriză a partidei cu Brazilia, câştigată de Germania, scor 7-1, în semifinalele Cupei Mondiale.


„Greu de descris această seară. Nu ne-am aşteptat, dar se vede cât de diferite pot fi meciurile. În prima repriză am fost extraordinari, am spart toate ghinioanele. Mai avem un singur meci, trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte şi să câştigăm titlul. Astăzi ne-a mers perfect, nu există nicio echipă care să ne stea în faţă", a declarat Muller.

David Luiz: „Cer iertare poporului brazilian”

Căpitanul reprezentativei Braziliei, David Luiz, a cerut iertare poporului brazilian, după ratarea calificării în finala Cupei Mondiale, în urma înfrângerii din meciul cu Germania, scor 7-1, de marţi, de la Belo Horizonte.

„Îmi doream să văd oamenii din Brazilia zâmbind. Toată lumea ştie ce important este pentru mine să văd Brazilia fericită datorită fotbalului. Ei au meritat victoria, au fost mai buni ca noi, s-au pregătit mai bine. Este o zi foarte tristă. Cer iertare poporului brazilian", a declarat David Luiz, cu ochii în lacrimi.

Olanda și Argentina în a doua semifinală

A doua semifinală a Cupei Mondiale, Olanda - Argentina, va avea loc, miercuri, de la ora 23.00, la Sao Paulo, învingătoarea urmând să joace în finală, iar învinsa în meciul pentru locul trei.

Semifinala Olanda - Argentina va fi arbitrată de turcul Cuneyt Cakir.

Cakir va fi ajutat de conaţionalii săi Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat suedezul Jonas Eriksson.

Învingătoarea va întâlni Germania în finală, duminică, pe Maracana, iar învinsa va juca pentru locul trei cu Brazilia, sâmbătă, la Brasilia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter