Sport

Grupă accesibilă pentru ”U” BT Cluj în FIBA EuroChallenge

Ardelenii se vor duela cu Atomeromu SE Paks (vicecampioana Ungariei), UBC Gussing Knights (campioana Austriei) și cu turcii de la Trabzonspor.

Baschetbaliștii de la ”U” BT Cluj-Napoca și-au aflat adversarii din grupele FIBA EuroChallenge. Tragerea la sorți a celor 8 grupe a avut loc astăzi, la Munchen.

Își freacă mâinile de bucurie

Echipa pregătită de Dorin Pintea a fost repartizată în Grupa F, alături de Atomeromu SE Paks din Ungaria, UBC Gussing Knights din Austria, respectiv Trabzonspor din Turcia. "Aparent pare o grupă accesibilă. Vom avea onoarea să întâlnim o echipă din Turcia în acest sezon din FIBA EuroChallenge, dar și o echipă puternică din Ungaria, Atomeromu (vicecampioana țării), și campioana Austriei. Sper să facem jocuri bune, să reușim să ne clasăm în primele două formații din grupă și să trecem în faza următoare a competiției. Primele meciuri vor avea loc în 4 noiembrie, iar noi vom juca în deplasare în Austria. Sper că acum, cu noua denumire a echipei de seniori, U - Banca Transilvania Cluj-Napoca, să reușim să facem o imagine cât mai bună Clujului. Ne dorim în acest sezon să alcătuim o echipă puternică pentru a putea face față pe toate cele trei fronturi, FIBA EuroChallenge, Cupa României și Liga Națională", a precicat Mircea Cristescu, președintele executiv al trupei clujene.


Cine sunt adversarii "studenților"

Atomeromu a terminat pe locul secund în Ungaria, fiind învinsă în finala campionatului de Szolnoki Olaj cu 3-0 la general. Austriecii de la Gussing Knights și-au trecut în palmares primul titlu de campioni, după 3-2 la general cu Kapfenberg. De cealaltă parte, Trabzonspor nu a prins play-off-ul în Turcia în sezonul 2013/2014, terminând pe locul 9 cu un bilanț de 13 victorii și 17 înfrângeri.

Cu cine dau piept Oradea și Energia

Celelalte două formații care reprezintă România în EuroChallenge, CSM Oradea și Energia Târgu-Jiu și-au aflat, la rândul lor, adversarele din grupe. Bihorenii vor da piept cu Avtodor Saratov (Rusia), BC Astana (Kazakhstan) și Tofas (Turcia). Oltenii de la Energia vor întâlni Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), Egis Kormend (Ungaria), respectiv Tartu Rock (Estonia).


Meciurile din grupe vor debuta în data de 4 februarie. Fiecare echipă va juca cu fiecare pe sistem tur-retur. În faza a doua a competiției se vor califica primele două clasate din fiecare grupă.

Articol scris de Radu BĂRĂIAN (student la FSPAC-UBB, anul II)

Ultimele Stiri
abonare newsletter