Sport

„U" și-a asigurat viitorul: 13 „studenți" și-au prelungit contractele cu gruparea clujeană

Andreas Calcan (20 de ani) şi-a prelungit contractul pe o perioadă de patru ani, iar Lorant Kovacs (21 de ani) a încheiat o înţelegere cu Universitatea pe încă trei ani.

Totodată, clubul universitar a încheiat contracte de jucători profesionişti cu 11 dintre fotbaliştii care au încheiat junioratul în această vară, după ce au jucat finala campionatului naţional (0-1 cu Viitorul). Căpitanul Alin Mutu, Cornel Coc, Roland Niczuly, Răzvan Dulap, Peter Molnar, Rareş Cândea, Cătălin Vescan, Darius Hâmpea, Robert Boboc, Marian Popescu şi Răzvan Greu sunt jucătorii care vor evolua încă trei ani în culorile alb și negru.
 
„Pe lângă întărirea lotului, ne îndreptăm atenţia spre jucătorii tineri, crescuţi în curtea noastră. Ştim că pasul de la juniori la Liga I este greu de făcut, iar tocmai de aceea vom căuta opţiuni pentru ca fiecare dintre ei să joace, să se acomodeze cu fotbalul profesionist, pentru ca în momentul în care va sosi ora debutului la Universitatea Cluj să fie pregătiţi din toate punctele de vedere. Creşterea şi educarea tinerilor fotbalişti e unul dintre obiectivele de bază la Universitatea, iar datoria noastră e să-l ducem mai departe”, a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii Cluj.

Își mută sediul la București

Noul sediu social al Universității va fi la Bucureşti. Contractul de închiriere al actualului sediu, situat la Baza Sportivă "Dan Anca" de pe Aleea Detunata, a expirat în 1 mai 2014 şi nu a mai fost prelungit. Conform regulamentului FRF, din actuala denumire a societăţii Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, cum este înregistrată la Ministerul Finanţelor, va dispărea particula „Cluj". ”Schimbarea sediului social este o operațiune pe care o facem din raţiuni pur juridice şi administrative. Componenta sportivă şi administrativă a clubului va rămâne la Cluj, nici nu se pune problema altfel. În ceea ce privește schimbarea denumirii, acest lucru ne-a fost impus de Federaţie, deşi noi nu am fost de acord. Pentru că sediul social nu va mai fi în Cluj, am fost forţaţi să ne scoatem particula locală din denumirea societăţii. Aici, vorbim, însă, strict de denumirea unui SA, nu de club, și este important să nu se facă această confuzie. Brandul rămâne pentru totdeauna «Universitatea Cluj-Napoca». De altfel, multe cluburi, printre care Dinamo, Oţelul sau Vaslui, au fost obligate să scoată oraşul din denumirea societăţii comerciale, deoarece legea interzice, de câţiva ani, folosirea în denumirea societăţilor comerciale a numelor de oraşe sau ţări", a declara Marieta Anastasescu pentru știridesport.ro.


„Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea că aceste schimbări sunt doar de ordin juridic şi pentru a ne uşura munca, nu există nicio altă intenţie. Universitatea Cluj va rămâne în Cluj-Napoca, aşa cum stipulează clar contractul nostru cu Primăria municipiului. Când acţionarul majoritar a cedat marca, s-a stipulat clar că echipa va juca doar aici, şi e foarte bine că s-a făcut acest lucru, tocmai pentru a elimina orice posibile suspiciuni şi discuţii legate de acest subiect", a punctat Anastasescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter