Sport

Se retrage o mare campioană

Fosta campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă, se va retrage din activitatea sportivă în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti, din 4-5 octombrie, al cărei ambasador de imagine a devenit.

Ajunsă la 44 de ani, Constantina Diță-Tomescu a luat decizia de a se retrage din cariera de atletism, una bogată în medalii internaționale. Sportiva gorjeană a cucerit numeroas medalii internaționale, printre care și aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing în proba de maraton. Constantina a câștigat și titlul mondial la semimaraton în 2005. Deși e stabilită în America, atleta a ales să-și încheie cariera în România, țara sa natală.

„Am ales Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru că este cel mai important din România. De multe ori am fost invitată să particip, dar nu am putut veni din cauza altor evenimente. Îmi face plăcere să revin acasă, să alerg la acest maraton. M-am gândit să-mi fac retragerea acasă chiar dacă am primit propunerea de a o face şi în Statele Unite, unde m-am stabilit, dar am refuzat”, a declarat Diţă, care a precizat însă că nu va concura la proba de maraton din cauza faptului că nu mai face antrenamente de mai multă vreme.


Spectatorii îi dau putere

Constantina a dezvăluit și ce emoții trăiește în momentul în care concurează. „Maratonul de la Londra a fost cel mai frumos la care am participat. Sunt mulţi oameni entuziaşti pe traseu, care îţi dau putere. În timpul unei curse te gândeşti la fiecare kilometru parcurs şi la timpul obţinut. Dacă greşeşti, eşti pierdut. Nu ai timp să te gândeşti la altceva în afara cursei”, a afirmat Diță-Tomescu, care deţine în prezent recordurile naţionale la probele de 20 de km alergare pe şosea, semimaraton şi maraton.

Organizatorii se aşteaptă ca anul acesta să participe peste 8.000 de alergători, din peste 50 de ţări. Participanţii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ştafete (4x10,548 km) sau pentru cursa populară de 2,9 km. Vor fi organizate de asemenea curse destinate copiilor, pe categorii de vârstă, şi una de „jogging în scutece”, la care părinţii vor împinge cărucioarele cu copii pe distanţa de 800 de metri.

Etichete: romania londra atletism
Ultimele Stiri
abonare newsletter