Sport

TAS, de partea Rapidului. Giuleștenii revin în Liga I. Membrii Comisiei de Apel vor fi schimbați

Rapid a câştigat litigiul cu Federația Română de Fotbal. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a acordat licența clubului giuleștean pentru ediția 2014/2015 a Ligii I.

Fanii giuleșteni sunt în extaz. Echipa lor favorită, Rapid, va evolua în Liga I începând din sezonul următor. Formația pregătită de Viorel Moldovan a câștigat la TAS litigiul cu FRF privind acordarea licenței pentru ediția 2014/2015. „Tribunalul a făcut dreptate. Am câştigat litigiul la TAS şi am primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licenţiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon. Vreau să mulţumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne”, a declarat Nicolae Manea, președintele trupei din Giulești.

Clinceni ar fi promovat

Rapid a promovat din punct de vedere sportiv la finalul sezonului 2013-2014 ca urmare a poziţiei secunde ocupate în clasamentului Seriei I a Ligii a II-a. Comisia de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF le-a respins însă dosarul din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista. Bucureștenii au atacat decizia, dar nici Comisia de Apel nu le-a dat câștig de cauză, singura soluție fiind TAS-ul. Tribunalul de la Lausanne a analizat cazul giuleștenilor și a decis să le dea dreptate în litigiul cu FRF. În cazul în care nu câştiga la TAS, în Liga I promova FC Clinceni, formaţie care încheiase pe locul patru în clasamentul Liga a II-a.


Federația, bună de plată

FRF a fost obligată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv să plătească despăgubiri Rapidului în valoare de 12.000 de franci elveţieni, reprezentând taxe de judecată. „Membrii comisiei de licenţiere de Apel vor fi schimbaţi!”, a răbufnit Răzvan Burleanu, șeful FRF. Comisia de Apel pentru acordarea licenţei cluburilor este formată din Mihai Micu (preşedinte), Aurelian Gherghe (vicepreşedinte), Valerică Constantin, Mihai Drulă, Cătălin Mălăia (membri).

Au câștigat barajul de promovare, dar au fost retrogradați

Rapid a evoluat în sezonul trecut în liga secundă, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că trupa pregătită de Viorel Moldovan, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

Etichete: frf rapid bucuresti tas
abonare newsletter