Sport

Miriuță visează la grupele UEL: „Avem forța să ne calificăm". Ce se întâmplă cu Rocha

Vasile Miriuță crede în șansele CFR-ului de a se califica în grupele Europa League. Formația din Gruia va întâlni Jagodina (Serbia) în turul II preliminar al UEL.

CFR a avut șansă la tragerea la sorți de la Nyon. Trupa clujeană a evitat numele grele în turul II preliminar al Europa League precum Batev Plovdiv (Bulgaria), Aberdeen (Scoția) sau RNK Split (Croația). Feroviarii vor juca împotriva lui Jagodina FK, echipă aflată abia la a treia prezență în cupele europene. Sârbii au încheiat campionatul pe locul 3, în spatele titratelor Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad.

Vasile Miriuță nici nu concepe ca elevii săi să nu treacă de echipa pregătită de Mladen Dodic. Tehnicianul „vișiniilor" recunoaște însă că Jagodina e o „echipă incodomodă", dar care „poate fi depășită". „Nu e o tragere ușoară, dar nici imposibilă. Puteam să dăm peste o echipă mai accesibilă, dar nu are rost să ne plângem. Avem forţa să ne calificăm, avem şanse reale. Cred că şansele sunt cel puţin de 50%, însă în fotbal ai nevoie şi de noroc ca să-ţi atingi obiectivul. Țelul nostru este de a merge mai departe, de a accede în grupe. Ne vom pregăti intens pentru a reuși acest lucru. Eu sunt optimist de felul meu, cred că ne vom califica în grupele Europa League”, a declarat Miriuţă.


CFR va juca meciul tur pe teren propriu, în 17 iulie. Returul e programat o săptămână mai târziu.

Transferul lui Rocha, în impas

Transferul lui Adi Rocha la CFR a intrat în impas. Brazilianul e nemulțumit de oferta clubului din Gruia, care i-a propus un salariu de 8.000 de euro pe lună în următorii trei ani. Deși este dorit de Miriuță, fostul atacant al Stelei nu se grăbește să-și pună semnătura pe contract. Vârful de 28 de ani este curtat și de alte cluburi din Grecia și Bulgaria, care i-au propus oferte mult mai avantajoase. Nici transferul lui Elton da Silva nu mai e atât de sigur. „Adi Rocha şi Elton da Silva nu sunt rezolvaţi încă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în următoarele zile", a precizat Vasile Miriuță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter