Sport

„Stejarii" au urcat un loc în clasamentul IRB

Naționala de rugby a României a urcat pe locul 16 în clasamentul IRB, în urma rezultatelor din meciurile internaționale care au avut loc în această lună.

România a acumulat puncte în urma victoriilor obținute în IRB Nations Cup 2014, cu Uruguay (34-16) și Rusia (20-18), chiar dacă a pierdut finala cu Emerging Ireland (10-31).

Eterna rivală a ''Stejarilor'', Georgia, se află pe locul 15, cu 70,46 puncte, românii având 68,42. În urma României se mai află naționalele SUA, Rusia și Uruguay.


În clasament conduce detașat Noua Zeelandă, campioana mondială-en titre, urmată în ordine de Africa de Sud, Australia, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Franța, Scoția, Samoa și Japonia.

Noua Zeelandă ocupă locul 1 în clasamentul IRB din 2008, Africa de Sud fiind ultima țară care a reușit, în 2007, să termine pe poziția fruntașă, neozeelandezii ocupând atunci poziția secundă la finele anului. Ultima dată când o țară din Europa s-a situat între primele trei națiuni rugbistice după un an competițional a fost în 2011, când Franța a încheiat pe locul 3, după Noua Zeelandă și Australia.


România s-a mai aflat pe locul 16 în clasamentul IRB în noiembrie anul trecut, devansând atunci Georgia, după victoriile cu Tonga și Canada, însă a încheiat anul pe poziția a 17-a, pierzând meciul cu Fiji.

Ultimele Stiri
abonare newsletter