Sport

Jula s-a întors acasă. Atacantul a bătut palma cu „șepcile roșii"

Emil Jula a bătut palma cu Universitatea Cluj, echipa sa de suflet. Ajuns la 34 de ani, atacantul vrea să-și încheie cariera în tricoul alb-negru.

Salvați pe ultima sută de metri de la retogradare, „șepcile roșii” nu mai vor să retrăiască emoțiile din finalul sezonului trecut. Conducerea universitară a demarat o companie masivă de transferuri pentru a termina în primele 10 cluburi la finalul campionatului. Oficialii i-au adus pe Raul Costin (mijlocaș central, ex-Vaslui), Petar Javanovic (fundaș dreapta, ex-FC Vaslui), Sașa Stojanovic (mijlocaș ofensiv, Radnicki Nis), Mateus Alves Maciel (fundaș central, Boa esporte) și Paulinho (mijlocaș, Mirassol).

Cel mai important transfer al „șepcilor" e însă aducerea lui Emil Jula. Atacantul revine la Universitatea după 8 ani, timp în care a evoluat la formații puternice precum Energie Cottbus, MSV Duisburg sau Anorthosis. În sezonul trecut, fotbalistul de 34 de ani a jucat la Ceahlăul, echipă pentru care a înscris 3 goluri în 23 de partide.


Jula a semnat azi un contract valabil pe un an de zile. "Am spus întotdeauna că vreau să revin la "U". Mă bucur că mi s-a oferit această şansă, nu am stat pe gânduri în nici o clipă şi iată că dorinţa mi s-a îndeplinit. E o bucurie enormă faptul că voi juca din nou în faţa fanilor Universităţii, pe care-i iubesc şi-i apreciez. Abia aştept primul meci din campionat. Sunt sigur că vom avea un parcurs foarte bun în noul sezon", a declarat atacantul.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a debutat la Universitatea în 1998 şi a jucat până în 2006 pentru echipa "șepcilor roşii", perioadă în care a încris peste 40 de goluri în aproape 130 de meciuri. Apoi s-a transferat la Oţelul Galaţi, din postura de jucător liber de contract, iar pentru moldoveni a evoluat în 65 de partide, marcând 31 de goluri între anii 2006-2008. După despărţirea de Oţelul a ales să se transfere la Energie Cottbus, în 2.Bundesliga, iar venirea sa la echipa din Estul Germaniei a avut un impact pozitiv. Gabi a jucat timp de trei ani la Cottbus, timp în care a bifat 91 de meciuri şi 26 de goluri, după care a semnat cu MSV Duisburg. Pentru "zebre" a jucat 23 de meciuri şi a marcat de patru ori, fiind apoi împrumutat la Anorthosis Famagusta (Cipru) şi VfL Osnabruck (Germania, 3).

Ultimele Stiri
abonare newsletter