Sport

Victorie chinuită pentru Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în turul II la turneul de la ‘s-Hertogenbosch, dotat cu premii de 250.000 de dolari. Românca este deţinătoarea trofeului la turneul olandez.

Simona Halep a debutat cu dreptul în competiția din Olanda. Tenismana română a acces în turul secund după ce a învins-o în runda inaugurală pe Olga Govorţova, locul 110 WTA. Sportiva din Belarus, venită din calificări, a luptat eroic în primul set, adjudecat în cele din urmă de Halep cu 7-5. Constănțeanca a defilat însă în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-2. Partida a durat o oră și 20 de minute.

În turul următor Simona va da piept cu nemțoaica Annika Beck, care a trecut de israelianca Juliei Glushko, scor 7-6, 7-5. Calificarea în turul doi este recompensată cu 2.758 de euro şi 30 de puncte WTA.


Cibulkova și Bouchard, eliminate

La 's-Hertogenbosch, favoritele numărul 2 şi 3 au părăsit competiţia încă din primul tur. Astfel, jucătoarea slovacă Dominica Cibulkova, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, de Iaroslava Şvedova (Kazahstan), poziţia 67 în ierarhia mondială, în timp ce canadianca Eugenie Bouchard, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 3, a pierdut, cu scorul de 6-2, 3-6, 3-6, meciul cu americanca Vania King, locul 75 WTA.

O tenismană din Olanda, cerută în căsătorie

Turneul de la 's-Hertogenbosch a produs și un moment fericit. Olandeza Michaella Krajicek, locul 207 WTA, a fost cerută în căsătorie de prietenul ei, tenismanul german Martin Emmrich (locul 50 ATP de dublu). La finalul partidei câştigate de Krajicek în faţa slovacei Jana Cepelova (62 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-1, Emmrich a intrat pe teren, s-a aşezat în genunchi şi a cerut-o de soţie pe Michaella. Vizibil emoţionat, Emmrich şi-a şters de câteva ori lacrimile înainte de a o cere în căsătorie pe Krajicek, iar sportiva olandeză a răspuns afirmativ.


„A fost o surpriză imensă. Adică am discutat despre căsătorie de vreo două ori înainte, dar nu mă aşteptam acum. Este foarte special. Sunt foarte fericită şi mă simt norocoasă că m-a cerut aşa. Ne-am întâlnit aici acum un an de zile şi cred că e un loc foarte special pentru a o face. În primele 10 sau 15 secunde după ce a intrat pe teren mi-am spus «Ok, este plăcut să îl văd, dar e ceva ciudat». Dar apoi am văzut că avea lacrimi în ochi, atunci mi-am dat seama ce urma să se întâmple. Am fost atât de concentrată asupra lui, încât nu am auzit nimic din ce a spus. Eram sigură că voi spune da. Asta era tot ce ştiam atunci”, a declarat tenismana de 20 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter