Sport

48 de echipaje pe lista de start laTransilvania Rally

Cei mai buni piloți din CNRD vor lua startul în Transilvania Rally. Manfred Stohl, campion mondial în P-WRC va concura și el în etapa de la Cluj. Mașinile istorice vor condimenta spectacolul de pe probele speciale.

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, s-au înscris până acum 48 de echipaje. Raliul, programat în perioada 20 – 21 iunie, are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 km împărțiți în 12 probe speciale.    

Spectacolul din Campionatul Național de Raliuri Dunlop continua în weekend-ul 20 – 21 iunie pe specialele din județul Cluj la Transilvania Rally. În afara echipajelor care se luptă frecvent pentru puncte în competiția internă, la start se va afla și austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial în P-WRC și multiplu campion național în Austria. „Sper să depășim pragul de 50 de mașini la start, pentru că ediția din acest an este una extrem de interesantă. Așa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut încet, încet și acum este recunoscut la nivel mondial, așa vrem să procedăm și cu Transilvania Rally, competiție care își va face un nume și la nivel internațional”, a declarat Marco Tempestini.


„E o cursă specială pentru noi”

Transilvania Rally este cursa de casă pentru piloții de la NRA. „Urmează raliul de casă, o cursă specială pentru noi. Este un raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualității suprafeței de rulare, pe care eu o aplaud, și ne dorim o clasare cât mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie să uităm că este însă și cursa de casă pentru reprezentanții NRA, care, mai ales prin tânărul Simone Tempestini, vor fi favoriți la victorie sau, cel puțin, la lupta directă pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia așteptăm să luăm startul și sper să fim la înălțime”, a afirmat clujenaul Edwin Keleti.

12 probe speciale

În 2014, Transilvania Rally are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 împărțiți în 12 probe speciale, patru dintre  acestea  –  super  speciala  Turda  și  cea  de  la  Polus  Center,  plus  probele  Florești și Făget (dus)/Ciurila (întors) – fiind complet noi. „Transilvania Rally este o competiție concepută special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloți și foarte interesante pentru public. Anul acesta ajungem în premieră la Turda, unde vrem încet, încet, să creștem interesul pentru această competiție. Avem speciala Florești, care începe practic în oraș, iar finalul va fi la Polus Center, unde am pregătit și alte surprize pentru finalul raliului”, a mărturisit Marco Tempestini.


Un alt punct de atracție vor fi cu siguranță și specialele Făget (dus)/Ciurila (întors), prima probă mixtă din România, pe asfalt și macadam, unde se concurează cu set up de asfalt. „Este o probă spectaculoasă, unde poți foarte ușor să faci o greșeală și este o probă foarte bună pentru spectatori. Proba este parcursă de două ori într-un interval de timp relativ scurt, o dată pe zi și o dată pe noapte”, a dezvăluit Danny Ungur.

Mașini istorice, în cursă

Un plus de savoare și spectacol vor fi și cele 6 mașini istorice înscrise până acum în competiție. „Ideea de a avea și mașini istorice la start este excelentă și mă bucur că vom avea 6 bijuterii la start. La fiecare etapă internațională aceste mașini sunt un punct de atracție suplimentar și sper ca participarea lor să devină o tradiție și la Cluj”, a susținut Bogdan Marișca. 


Transilvania Rally se va desfășura în perioada 20 – 21 iunie. Vineri, în prima zi, sunt programate specialele Făget, Super Speciala Turda Kremsmueller și Ciurila, cu începere de la ora 19:30. Sâmbătă, în ziua a doua, startul pe celelalte 9 probe speciale se va da la ora 08:30, sosirea fiind programată la Polus Center, începând cu ora 19:45, după super specială. „Avem un program compact, cu probe spectaculoase și la care publicul are un acces ușor”, a conchis Tempestini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter