Sport

EXCLUSIV Alarmă la „U" Jolidon! Echipa ar putea rămâne fără mai multe jucătoare de bază, dar și fără antrenor!

„U” Jolidon s-a înscris în Cupa Cupelor, dar riscă să rămână fără antrenor și fără mai multe jucătoare importante dacă situația financiară a clubului nu se va îmbunătăți. Laura Popa, Irina Ivan, Ana Maria Măzăreanu și Ștefania Florea și-au depus memorii pentru a-și recupera salariile restante. „Studentele” sunt neplătite din decembrie anul trecut.

Situație delicată pentru „U” Jolidon. Deși a încheiat sezonul pe locul patru și s-a calificat în Cupa Cupelor, formația clujeană se confruntă cu mari probleme financiare. „Alb-negrele” sunt neplătite de șase luni și amenință că vor părăsi clubul dacă nu se vor găsi soluții de redresare a echipei. Mai mult, clubul se află în litigiu cu mai multe foste jucătoare, precum Mihaela Tivadar sau Nicoleta Dincă.

Curg memoriile

Irina Ivan, Ana Maria Măzăreanu, Laura Popa și Ștefania Florea și-au depus deja memorii pentru a-și recupera salariile restante. De asemenea, Florina Chintoan e tentată să dea curs ofertei venite de la campioana HCM Baia Mare. Plecarea clujencei ar fi o pierdere imensă pentru formație universitară. Jucătoarea de 28 de ani a a fost inclusă în echipa ideală a sezonului 2013-2014, ca fiind cel mai bun pivot. Topul a fost stabilit de iubitorii handbalului din România. „Chintoan e o jucătoare interesantă pentru orice echipă din Europa. Sper să nu plece”, își dorește Horațiu Pașca.


„Seno vrea să se retragă de la «U» Jolidon. M-aș mira să plece”

Pe lista plecărilor figurează și Mihaela Ani-Senocico. Handbalista a terminat pe locul doi în topul celor mai bune marcatoare în sezonul recent încheiat. Veterana Universității Jolidon a înscris nu mai puțin de 102 goluri și a contribuit la calificarea, a cincea consecutivă, în cupele europene. „Există foarte multe zvonuri din cauza problemelor financiare, sunt multe speculații, vă dați seama. Nu cred însă că Senocico va pleca de la echipă. Iubește Clujul mai mult ca orice, s-a atașat de fani, e trup și suflet pentru «U» Jolidon. M-aș mira să plece, ea vrea să se retragă de la această echipă”, a afirmat Pașca.  Pe locul I în acest top s-a clasat fosta „studentă” Carmen Cartaș (CSM Cetatea Deva), cu 105 goluri.

Pașca, pe picior de plecare

Problemele financiare se resimt și la nivelul băncii tehnice. Horațiu Pașca admite că ar putea părăsi gruparea clujeană dacă situația finaciară nu se va îmbunătăți. „Mai am contract doi ani de zile, aștept cu foarte mare interes ce se va întâmpla la echipă. Îmi doresc foarte mult să rămân, m-am atașat de fani, de oraș. Nu vreau să plec, îmi doresc foarte mult să rămân. Am ajuns să iubesc Clujul și suporterii, însă am și eu o familie și nu o să-mi pot permite financiar să rămân la Cluj. Am refuzat orice fel de discuții cu alte echipe, pentru că sunt sub contract. În funcție de ce se va întâmpla la club, voi analiza dacă voi da curs unei alte oferte”, a dezvăluit Pașca pentru Monitorul de Cluj.


„Venirea unui sponsor ar rezolva toate problemele echipei”

Mai optimist din fire, Pașca speră la venirea unui sponsor puternic. Tehnicianul bistrițean și-a făcut deja strategia pentru sezonul viitor. „Se duc foarte multe tratative pentru a găsi bani. Voi vedea în ce formulă vom continua, cred că venirea unui sponsor puternic ar rezolva toate problemele echipei. Am o listă de jucătoare pe care mi le doresc, dar aștept un răspuns din partea conducerii”, a subliniat Pașca.

Enache s-a operat la genunchi

Diagnosticată cu ruptură a ligamentelor încrucișate, Cristina Enache a avut nevoie de intervenție chirurgicală la genunchiul drept. Goalkeeper-ul Universității va absenta cel puțin șase luni de pe teren. „A fost o operație reușită. Enache și-a început deja recuperarea, e o fată ambițioasă, își dorește foarte mult să revină cât mai repede pe teren. Sper ca până la începutul lunii noiembrie să pot conta pe serviciile ei”, a mărturisit Pașca.


Se reunesc în 8 iulie

„Studentele” se află în vacanță până în 8 iulie, când e programată reunirea lotului. „În 8 iulie ne vom reuni, iar în 10 vom efectua vizita medicală. Ne-am dori foarte mult să avem două stagii de pregătire, unul la munte și unul la mare. În luna august vom susține mai multe jocuri de verificare, dar încă nu am creionat programul complet”, a menționat Horațiu Pașca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter