Sport

Câţi bani a câştigat Simona Halep la Roland Garros?

Jucătoarea română Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a disputat, sâmbătă, finala de la Roland Garros, în faţa rusoaicei Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, aceasta fiind cea mai bună performanţă din cariera sportivei din Constanţa.

Halep, cap de serie numărul 4, a pierdut finala, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, însă prezenţa în ultimul act al competiţiei de la Paris a propulsat-o pe Halep pe locul 3 în clasamentul mondial la tenis feminin.

În plus, în urma disputării finalei, românca a fost recompensată cu un cec în valoare de 825.000 de euro şi 1.300 de puncte WTA. De cealaltă parte, Şarapova a primit 2.000 de puncte şi un premiu de 1.650.000 de euro, scrie Mediafax.ro


"Am avut două săptămâni incredibile, e un turneu incredibil şi sunt fericită că aţi venit şi m-aţi susţinut, vreau să le mulţumesc tuturor, românilor din tribune şi celor din România, vă mulţumesc din inimă că aţi fost alături de mine. Mulţumesc familiei, echipei mele, aţi făcut o treabă foarte bună. Vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru ce aţi făcut în această săptămână. A fost prima mea finală de Grand Slam, sper să nu fie şi ultima", a declarat Halep, în limba engleză, la festivitatea de premiere.

Etichete: tenis simona halep bani
Ultimele Stiri
abonare newsletter