Sport

Cluj Arena, trambulină pentru Rio

Una dintre cele mai vechi competiții internaționale ale atletismului, Campionatele Internaționale ale României, ajunse la a 59-a ediție, vor avea loc vineri, pe Cluj Arena. La start și-au anunțat prezența atleți din România, Albania, Armenia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Belarus și Cuba.

Vineri debutează la Cluj Campionatele Internaționale de Atletism ale României, competiție ce a ajuns la a 59-a ediție. Printre concurenții care se vor alinia la start nume importante ale atletismului românesc: Marian Oprea, Bianca Răzor, Angela Moroșanu, Alina Rotaru și Andreea Ogrăzeanu. „Pentru mine e prima competiție în acest sezon. Nu mi-am propus obiective mari, va fi mai degrabă o verificare înaintea CE de la Zurich. Încă nu mă gândesc la Rio, mai sunt doi ani până atunci, se pot întâmpla multe”, a mărturisit Oprea, care își serbează vineri ziua de naștere.

„Cluj Arena, cel mai frumos stadion din România”

Campionatele Internaționale de Atletism ale României reprezintă prima competiție de acest gen ce se desfășoară pe Cluj Arena, semn că pe edificiul construit în 2011 se pot „produce” și alte sporturi în afară de fotbal și rugby. De altfel, organizarea acestei prestigioase gale conferă stadionului clujean statutul de arenă polisportivă, așa cum a și fost proiectat. „Va fi o competiție frumoasă, obiectivul nostru este de a forma o echipă competitivă pentru Campionatele Europene de la Zurich, dar și pentru Rio, unde ne dorim cel puțin două medalii, plus 6-7 finaliști. Am ales Clujul pentru că aici sunt antrenori și sportivi valoroși, dar și cel mai frumos staidon din România. Îmi doresc ca această competiție să-și recâștige faima de altădată. Să-i adune la start pe marii atleți ai lumii, de pe toate continentele”, a declarat președintele forului, Ion Sandu.


Premii de 32.000 de euro

Organizatorii pun la bătaie premii în valoare totală de 32.000 de euro, o parte dintre cele 26 de probe fiind recompensate, în ordinea podiumului, cu 300, 200 și 100 de euro, altele cu 800-500-300 euro sau 500-200-100 euro, în funcție de valoarea competitorilor participanți. O serie de probe, în care învingătorii sunt distinși cu premii speciale, vor avea și sume mai importante, cea mai bine dotată din acest punct de vedere fiind proba de triplusalt masculin (2.500-700-500 euro), precum și înălțime băieți (Premiul special Ioan Soter, acordat de Fundația Atletismului Românesc, cu 1.000-500-200 euro) și 400 m garduri feminin (1.000-500-200 euro). Vor fi, de asemenea, acordate Premiul special „Maria Cioncan” pentru cursa feminină de 1.500 m, dar și tradiționalul de acum Trofeu memorial „Lia Manoliu” pentru disc feminin.

Marcel Pavel și Nicola vor concerta înaintea startului competiției, care se va da cu începere de la ora 17.00. Intrarea la stadion e gratuită.


190 de atleți români și 36 de atleți străini se vor întrece vineri pe Cluj Arena

Etichete: atletism cluj arena
Ultimele Stiri
abonare newsletter