Sport

LPS a pus mâna pe trofeul Cupei Liceelor la fotbal! Pentru a treia oară consecutiv!

Liceul cu Program Sportiv s-a încoronat pentru a treia oară consecutiv campioană a Cupei Liceelor la fotbal.

Golgheterul competiției a fost desemnat Adrian Păun (LPS), autor a 19 goluri, în timp ce Bogdan Langa (LPS) a primit pentru a doua oară consecutiv titlul de cel mai bun portar. Cel mai bun jucător a fost numit Sorin Acatrinei (LPS). Cupa și medaliile au fost înmânate de Patrițiu Abrudan, Zsolt Szilagyi (“U” Cluj), Gabriel Giurgiu (Oțelul Galați) și Alpar Meszaros.

Spectacol pe teren și în tribune

Cea de-a zecea ediție a Cupei Liceelor la fotbal și-a tras cortina. Goluri fabuloase, faze lucrate ca la manual, driblinguri de senzație și ratări incredibile au făcut deliciul publicului prezent la Sala Sporturilor „Horia Demian". Nici galeriile echipelor finaliste nu s-au lăsat mai prejos. Susținătorii celor de la Energetic și LPS și-au încurajat în permanență favoriții, creând o atmosferă demnă de Liga I.


Trofeul a fost adjudecat de Liceul cu Program Sportiv, campioana ultimelor două ediții. Coordonați de pe margine de Călin Tecoanță, un adevărat „“pitbull”, fotbaliștii de la LPS s-au impus cu 4-2, la capătul unui meci plin de dramatism. Deși au condus cu 2-0, “sportivii” s-au văzut egalați pe finalul primei reprize. Attila Ghindă a dat semnalul de trezire printr-un gol marcat la vinclu, iar Samuel Coța a restabilit egalitatea pe tabelă în ultimul minut al primului act.

Oboseala și-a spus însă cuvântul în tabăra Energeticilor. Elevii Teodorei Cionca au cedat fizic în a doua repriză și au permis adversarilor să mai puncteze de două ori și să-și adjudece victoria. LPS și-a trecut în cont și patru bare, câte două în fiecare repriză. “Îmi pare foarte rău că am pierdut, eram foarte aproape de victorie. Puteam să câștigăm dacă ne mobilizam mai bine. În prima repriză am revenit, dar în a doua am cedat fizic. Am jucat mult prea individualist. Nu e nimic, capul sus și mergem înainte. Vom câștiga Cupa anul viitor”, a declarat optimistă Teodora Cionca.


“Suntem foarte bucuroși. La noapte voi dormi cu medaliile și cu Cupa. Felicit jucătorii pentru această victorie, echipa a jucat foarte bine, exceptând cele două goluri pe care le-am primit pe greșeli defensive. Pentru noi adevărata finală a fost în sferturi cu Tehnofrig, acum nu am avut deloc emoții. Energetic nu a jucat nimic, au avut noroc că au înscris cele două goluri”, a susținut Călin Tecoanță.

Bronzul, adjudecat de Lazăr

Finala mică a fost una la fel de spectaculoasă. Fotbaliștii de la Gheorghe Lazăr s-au impus cu 4-1 în fața rivalilor de la Aurel Vlaicu. Pentru medaliata cu bronz au punctat Cătălin Sucală și Andrei Pop, care a semnat un hattrick. Golul de onoare al învinșilor a fost înscris de Sergiu Bercean, cu un șut-bombă de la 10 metri.


Cupa Liceelor s-a încheiat cu un triunghiular între echipa profesorilor, cea a mass-mediei și cea a fotbaliștilor din Ardeal.

Finalistele Cupei Liceelor

LPS: Bogdan Langa (portar), Adrian Păun, Vasile Mihai, Ioan Timiș, Gabriel Burcă, Ion Surdu, Bogdan Indreica, Sorin Acatrinei, Alin Mutu, Dan Zdroba, Ghiță Constantinescu


Energetic: Călin Bozeșan (portar), Raul Almășan, Attila Ghindă, Rareș Pintea, Andrei Fulop, Paul Turc, Răzvan Capotă, Paul Chiș, Samuel Coța

Clasamentul golgheterilor


1. Adrian Păun (LPS) 19

2. Gabriel Burcă (LPS) 15

3. Sorin Acatrinei (LPS) 10

4. Andrei Pop (Lazăr) 8

5. Dan Zdroba (LPS) 8

6. Sergiu Jurj (Vlaicu) 7

7. Alexandru Afrapt (Vlaicu) 6

8. Daniel Mih (Vlaicu) 6

9. Adrian Pelaghie (Lazăr) 6

10. Cătălin Sucală (Lazăr) 6

11. Paul Chiș (Energetic) 4

 

abonare newsletter