Sport

„U" Cluj a realizat al doilea transfer al verii

„U” Cluj a bătut palma cu Florin Achim, mijlocaș dreapta care a evoluat ultima dată la Săgeata Năvodari. Conducerea „șepcilor” negociază și cu sârbul Milos Deletic (atacant, 20 de ani).

Universitatea Cluj e foarte activă pe piața transferurilor. După ce l-a acontat pe Raul Costin, formația ardeleană a bifat și al doilea transfer al verii. Este vorba de Florin Achim, mijlocaș de bandă dreaptă ce a evoluat ultima dată la Săgeata Năvodari, echipă care a retrogradat în eșalonul secund.

În vârstă de 22 de ani, Achim și-a făcut junioratul la Baia Mare, unde a evoluat mai multe sezoane pentru FC Maramureș. Evoluțiile sale bune l-au adus în atenția Săgeții Năvodari, formație care avea nevoie de întăriri pentru a rămâne în primul eșalon. Achim nu a stat prea mult timp pe gânduri și a semnat cu gruparea constănțeană, care a ratat în ultima etapă salvarea de la retrogradare. În tricoul Săgeții, fotbalistul băimărean a jucat în 26 de partide, dintre care 24 ca titular. Are și un gol marcat în victoria, 4-0, cu Concordia Chiajna, din etapa a 32-a.


E un jucător indisciplinat

Achim este și unul dintre cei mai indisciplinați jucători ai Ligii I. Maramureșeanul a încasat nu mai puțin de nouă cartonașe galbene, fiind cel mai „îngălbenit” fotbalist ai Săgeții Năvodari în sezonul trecut. „99% sunt jucătorul Universității.  E o echipă mare și e un pas în față pentru mine în carieră. Domnul Walter vrea să se bată la titlu în scurt timp, e un patron foarte ambițios.  Există și o conducere tânără și profesionistă, un antrenor redutabil, talentat și un președinte școlit în Germania. Mă bucur foarte mult”, a declarat Achim pentru actualdecluj.ro.

Sfătuit de Batin

Maramureșeanul s-a consultat cu Paul Batin înainte de a-și da acordul de a veni la „șepcile roșii”. Cei doi au copilărit împreună și au rămas buni prieteni, chiar dacă drumurile lor s-au separat. „Cu Paul sunt prieten din copilărie, ne știm foarte bine. Mi-a vorbit laudativ despre oraș, despre Cluj. De Universitatea mi-a zis că e o echipă foarte iubită și apreciată și nu doar în Cluj, ci în toată Transilvania. Oricum n-am stat pe gânduri când am primit această ofertă”,  a susținut Achim, care se declară un dinamovist convins.


Costin a semnat pe două sezoane

Universitatea Cluj și-a asigurat serviciile și lui Raul Costin, care a semnat pe două sezoane. Ultima dată în Azerbaidjan, la Simurq, locul 7 în ediţia recent încheiată a campionatului din statul caucazian, Costin a evoluat în ţară pentru FC Vaslui, Dacia Mioveni şi FC Naţional. În tricoul moldovenilor, fotbalistul în vârstă de 29 de ani a atins cel mai bun punct al carierei, jucând peste 100 de meciuri, inclusiv în preliminariile UEFA Champions League şi grupele Europa League.

Teja rămâne la „U”

Curtat de Steaua, Mihai Teja va rămâne la Universitatea Cluj. Campioana României a bătut palma cu Costel Gâlcă pentru preluarea echipei după plecarea lui Laurențiu Reghecampf la arabii de la Al Ahli.


350.000 de euro este cota de piață a lui Florin Achim conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Ultimele Stiri
abonare newsletter