Sport

Juniorii NRA, pe podium la Danube Delta Rally

Juniorii Napoca Rally Academy au strălucit la Danube Delta Rally, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini a terminat cursa pe locul 2, la doar două secunde în spatele învingătorului Francois Delecour, iar Florin Tincescu s-a impus la clasa mașinilor cu tracțiune pe două roți.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea (foto), pe un Peugeot 207 S2000, au început mai prudent etapa de la Tulcea și după prima buclă de vineri se aflau pe locul 4 în clasamentul general. „A plouat mult și este foarte alunecos. Nu am mai mers în aceste condiții cu noua mașină și nu am vrut să fac nicio greșeală”, a explicat Tempestini, în parcul de service. Juniorul Napoca Rally Academy a crescut ritmul, a câștigat două probe speciale și a terminat prima zi pe locul secund chiar dacă a primit și o penalizare de un minut pentru intrare în avans la punctul de control de după super-specială. „A fost o zi frumoasă în care am crescut ritmul progresiv. Sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat pe probe. Am făcut o greșeală, dar asta se poate întâmpla oricând”, a mărturisit Simone la finalul zilei de vineri.

Ziua a doua a fost una extrem de spectaculoasă. Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început cu o victorie pe prima specială și au mai câștigat încă două până la finalul zilei. Profitând de problemele lui Francois Delecour, Tempestini Jr. s-a apropiat la 36,5 secunde de adversarul său și după victoria de pe ultima specială a terminat raliul la doar două secunde în spatele francezului. „A fost o experiență frumoasă și o luptă interesantă. Sunt mulțumit de progresul făcut și vreau să păstrăm același ritm și la raliurile de asfalt”, a susținut Tempestini, care ocupă prima poziție în clasamentul juniorilor.

Campioni la două roți motrice

Venit după trei raliuri în care nu a reușit să obțină puncte din cauza problemelor tehnice, echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu și-a continuat acomodarea cu noua mașină, Citroen C2 R2 Max, pentru următoarele etape din Campionatul European de Raliuri. Cu un parcurs fără greșeală și cu două victorii pe probele speciale, Tincescu și Nicolaescu au câștigat lupta la două roți motrice. „A fost un raliu perfect pentru noi. Am crescut ritmul de la o probă la alta, iar cele două probe câștigate mi-au confirmat progresele făcute cu noua mașină. Sunt foarte mulțumit și astept acum cu nerăbdare următoarea etapă din Junior ERC”, a mărturisit Tincescu, care a încheiat raliul pe locul 6 în clasamentul general.


Marișca, doar pe locul 5

Bogdan Marișca și Marc Banca au terminat și ei în puncte primul raliu cu modelul Skoda Fabia S2000. „A fost un raliu frumos, în care mi-am îndeplinit un vis. Ne-am acomodat cu mașina, știu unde și ce am greșit, dar știu și care sunt lucrurile bune. Acum suntem mult mai bine pregătiți pentru următoarea etapă și de abia aștept să concurăm cu modelul Skoda Fabia S2000 în fața propriilor suporteri la Transilvania Rally”, a afirmat Marișca.

Tempestini Senior a ieșit în decor

Marco Tempestini și Lucio Baggio au avut o evoluție bună în prima zi și se aflau pe locul 3 în clasamentul general. Echipajul NRA a început și ziua a doua în forță, dar Marco Tempestini a făcut o greșeală și a ieșit ușor în decor. „Atunci când mergi la limită pot să apară și greșelile. Am frânat puțin prea târziu într-un viraj și am ieșit în decor. Mașina nu a pățit absolut nimic, dar nu am mai putut pleca de acolo. Sunt însă foarte bucuros pentru evoluția juniorilor NRA și încet, încet, programul echipei de a investi în tinerii noștri piloți dă rezultate. Și pentru mine acesta este cel mai important lucru acum”, a precizat Marco Tempestini.


Următoarea provocare pentru Napoca Rally Academy este Transilvania Rally, programat în perioada 20 - 21 iunie, cursa de casă a echipei din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter