Sport

Clujul va avea două echipe de baschet masculin în Liga Națională

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a promovat în Liga Națională după numai un an de la reînființare. Elevii lui Carmin Popa au terminat turneul final pe locul 2, cu 5 puncte, poziție cu care și-au asigurat prezența în LNBM.

Două victorii și o înfrângere a înregistrat Universitatea Cluj la acest turneu, rezultate care i-au asigurat un loc în Liga Națională de baschet masculin în sezonul 2014-2015. „Studenții" au pierdut cu Știința București și s-au impus cu BC Perla Harghitei și Rapid București. “Greul de abia acum începe, dar mă bucur foarte mult pentru această performanță, în condițiile în care nu eram cotați cu prima șansă la promovare. Țin să-i felicit pe băieți și să mulțumesc staff-ului tehnic și clubului, care ne-au susținut pe parcursul acestui sezon”, a declarat tehnicianul universitarilor.

Clasamentul turneului final:

1. Știința București 6p
2. “U” Cluj 5p
3. BC Miercurea Ciuc 4p
4. Rapid 3p


Lotul și staff-ul Universității Cluj: Mihai Racovițan, Nicu Foalea, Andrei Bercean, Octavian Crainic,Tudor Pintea, Radu Tebieș, Mircea Lazăr, Tarța Iustin, Ciuciui Bogdan, Mihai Rusu, Cristian Florea, Sebastian Ionescu, Cosmin Birău, Bakk Balasz, Ștefan Ududec (kinetoterapeut).
Staff-ul tehnic: Carmin Popa- antrenor principal, Mihai Racovițan- antrenor secund, Claudiu Trîncă- director sportiv, Țucu Vanea- organizator competiții.

Rezultate:

Vineri, 30.05.2014
CS Rapid Bucureşti – BC Miercurea Ciuc 60–65
“U” Cluj – CSU Ştiinţa Bucureşti 66–89
Sâmbătă, 31.05.2014
CSU Ştiinţa Bucureşti – CS Rapid Bucureşti 74-64
BC Miercurea Ciuc – “U” Cluj 60-65
Duminică, 01.06.2014
CS Rapid Bucureşti – “U” Cluj 89-90
CSU Ştiinţa Bucureşti – BC Miercurea Ciuc 63-49

Ultimele Stiri
abonare newsletter