Sport

Eșec umilitor pentru baschetbaliștii de la „U" Mobitelco

„U” BT Mobitelco a pierdut lamentabil pe terenul Mureșului, în primul meci al finalei mici ai Ligii Naționale de baschet masculin. Formația clujeană a cedat cu 69-91 (19-27, 21-19, 12-20, 17-25).

Eșecul în fața Ploieștiului a lăsat urme adânci în rândul baschetbaliștilor de la „U” BT Mobitelco. „Studenții” riscă să rămână fără medaliiîn acest sezon după ce au pierdut prima confruntare cu BC Mureș. Clujenii au fost spulberați de mureșeni, care s-au impus la o diferență de 22 de puncte!

Universitarii și-au compromis șansele la victorie încă din primul sfert, pe care l-au cedat cu 19-27. Deși au dat semne de revenire în sfertul al doilea, „alb-negrii” au fost de nerecunoscut în repriza secundă. Oaspeții au marcat doar 29 de puncte în sferturile trei și patru, făcându-și astfel misiunea imposibilă.


Pun eșecul pe seama oboselii

Cel mai bun om al Universității a fost Ivan Kuburovic, care și-a trecut în cont 15 puncte, 8 recuperări și două pase decisive. „A fost un meci dominat de echipa din Târgu Mureș, s-au văzut cele 10 zile de pauză, au avut timp de odihnă, s-au pregătit mai bine. La noi s-a văzut oboseala mai ales la jucătorii de bază care nu au dat randamentul așteptat în acest meci. Sper să ne revenim până miercuri, să câștigăm la Cluj și să mergem în decisivul de la Mureș”, declarat Dorin Pintea, antrenorul universitarilor.

Clujenii sunt obligați astfel să câștige meciul doi pentru a împinge seria în decisiv. Partida a doua are loc miercuri, 4 iunie, de la ora 20.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.


Marcatori:

„U” BT Mobitelco: Kuburovic 15p (8 rec., 2 p.d.), Cuic 13p (4 rec., 4 p.d.), Sparks 12p (10 rec.), Lalovic 9p (2 rec.), Baciu 6p (1 rec.), Medvedj 5p (3 rec., 1 p.d.), Hargrove 5p, Silvășan 2p (2 rec.) și Pogăcean 2p.

BC Mureș: Brown 21p, Ivanovic 20p, Martinic 15p, Mladenovic 12p, Peciukas 11p, Jelenic 9p, Steff 2p și Jucan 2p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter