Sport

Silvășan despre seria cu BC Mureș: „Avem armele necesare pentru a ne impune"

Eliminați din drumul către finala LNBM, baschetbaliștii de la „U” BT Mobitelco speră să le sufle medaliile de bronz celor de la BC Mureș Târgu Mureș.

Finala mică se dispută după sistemul cel mai bun din trei partide. În caz de egalitate după primele două jocuri, BC Mureș va beneficia de avantajul terenului propriu în meciul decisiv.

„U” BT Mobitelco a ratat la mustață calificarea în finala Ligii Naționale de baschet masculin. Formația clujeană a cedat cu 2-3 la general în fața Ploieștiului, care a obținut biletele în ultimul act în meciul decisiv. „Ploieștiul era o echipă de bătut. Eram cu un picior în finală, dar am comis niște greșeli care ne-au costat. În meciul patru aveam șansa să întrăm în finală, însă nu am reușit acest lucru. La Ploiești era greu să revenim, regretăm că nu ne-am calificat în ultimul act, am fost foarte aproape”, a declarat Mihai Silvășan pentru Monitorul de Cluj.


„Gândul nostru e doar la victorie”

„Studenții” promit să-și ia însă revanșa în fața Mureșului. Deși în sezonul regulat, „tigrii” s-a impus însă în ambele partide, universitarii au anunțat în cor că vor face tot posibilul pentru a-și adjudeca medaliile de bronz la finalul campionatului. „Va fi o serie dificilă. Suntem dezamăgiți că nu am intrat în finală, dar suntem profesioniști  și trebuie să ne facem treaba până la capăt. Gândul nostru e doar la victorie. Nu ne interesează ce s-a întâmplat în sezonul regulat, vom da totul din noi ca să câștigăm seria și să obținem medaliile de bronz”, a transmis căpitanul „alb-negrilor”.

„Au jucători foarte periculoși”

BC Mureș a fost și ea scoasă din drumul către finală de către CSM Oradea. „Leii” s-au impus cu 3-0 la general, rezultat care l-a surprins și pe Mihai Silvășan. „Sincer, mă așteptam să câștige măcar un meci”, a dezvăluit jucătorul clujean. „Mureșul are individualități foarte bune, jucători periculoși precum Martinic, Mladenovic sau Ivanovic. Marchează multe puncte în meci, au niște shooteri foarte buni, precum Peciukas sau Ciric, dar cred că avem armele necesare ca să-i oprim. Suntem pregătiți de această serie. Ei au un mic avantaj, pentru că meciul decisiv se joacă pe terenul lor, dar noi vom face tot posibilul să ne impunem în primele două jocuri”, a susținut Silvășan.


BC Mureș a terminat sezonul regulat pe locul 3, iar „U” BT Mobitelco pe poziția a cincea. Prima partida este programată la Mureș, sâmbătă, 31 mai, de la ora 18.00. Al doilea joc va avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian”, miercuri, 4 iunie, de la ora 20.00. Meciul decisiv (dacă va fi cazul) este programat, sâmbătă, 7 iunie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter